Nieuwsbrief december

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

De feestdagen staan voor de deur en wij kijken vol enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen. De cursusfolder met een divers en breed aanbod is klaar en staat op onze website, u kunt de folder hier downloaden. Heeft u liever een gedrukt exemplaar in handen? Kom dan naar onze Open Dag of vraag een folder aan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. In de week van 26 t/m 30 december zijn wij gesloten, vanaf maandag 4 januari kunt u ons weer bereiken en starten we met de voorbereidingen van het Open Huis. Wij nodigen u graag uit voor deze feestelijke start van het seizoen op zondag 10 januari van 13.00 - 16.00 uur. Kom gezellig langs en doe mee met één van de workshops of hef met ons het glas op het nieuwe jaar!

Open dag Cultuurhuis Wherelant

Trots op onze projecten
Onlangs zijn wij gestart met een nieuwsbrief met  korte berichten over de diverse projecten waar wij ons voor inzetten.  Met deze nieuwsbrief informeren wij onze relaties, de politiek maar ook onze cursisten en docenten over het prachtige werk dat we met elkaar verrichten. Bent u geinteresseerd? Klik dan hier om de volledige nieuwsbrief te bekijken met informatie over: Special Award, Poezie in beeld, Kunstgenoten in beweging,Van Gogh in de Purmaryn, Publicatie boek KunstWerkt!, Buurtkunstwerk Brikhof, Atelier voor Twee en de Purmerendse Teekenschool.

Nog meer variatie in onze dagworkshops
Komend seizoen hebben we ruim 30 dagworkshops op het programma staan  (o.a. beeldhouwen, glas in lood, tiffany, keramiek, diverse schilderworkshops, macramé, vilten, zilverklei, fotografie, glasfusen, schrijven). Het complete overzicht met informatie, data en prijzen vindt u hier

ATELIER VOOR TWEE: beeldende cursus voor mensen met dementie en hun mantelzorger
Cultuurhuis Wherelant en De Zorgcirkel starten in januari 2016 met ATELIER VOOR TWEE. Een beeldende cursus voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Mensen die geen woorden meer kunnen geven aan hun herinneringen of zich slecht kunnen uiten, krijgen bij ATELIER VOOR TWEE een communicatiemiddel  in de vorm van beeldend werken. Beeldend kan bestaan uit bijvoorbeeld tekenen, boetseren, schilderen, beeldhouwen of vilten.

Kennismakingsles zaterdag 16 januari
De cursus vindt plaats op de zaterdagochtend van 10.30 - 12.30 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  Zaterdag 16 januari bent u van harte welkom bij een gratis kennismakingsles.

Er worden het hele jaar lessen gegeven, met uitzondering van feestdagen en de zomervakantie, aanmelden kan per blok van 12 of 16 lessen. Men kan zich hier aanmelden.  Later instromen kan natuurlijk ook of kom vrijblijvend naar de kennismakingsles op zaterdag 16 januari. U kunt zich aanmelden via info@wherelant.nl of bel naar 0299 - 434 777 voor meer informatie.

Cursus voor mensen met dementie en hun mantelzorger

Gratis informatieavond Fotocommunity Purmerend 
Vanwege het succes van Fotocommunity Waterland, dat 3 jaar geleden is opgericht in Monnickendam, wil initiatiefnemer en Fotograaf Arnold van der Zee ook voor de belangstellende gebruikers van Culthuurhuis Wherelant  en inwoners van Pumerend e/o  deze inspirerende Fotocommunity starten. De Fotocommunitie is bedoeld voor amateurfotografen die uitgedaagd willen worden om d.m.v. bijeenkomsten, foto-excursies en fotoworkshops de fotografiebeleving naar een hoger niveau te tillen. De gratis informatieavond zal plaatsvinden in de theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant op dinsdagavond 16 februari 2016 om 20:00 uur.

Locatie: van IJsendijkstraat 403,  1442 LB in Purmerend.
Meer informatie over-  en registratie van de informatieavond: mail naar info@studioarnoldvanderzee.nl /0299-651377.

Foto community purmerend

Tot zover ons laatste nieuws van dit jaar. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een creatief, liefdevol en gezond 2016!

Hartelijke groet,

Het team van Cultuurhuis Wherelant

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier