Nieuwsbrief februari

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

Er staan weer leuke activiteiten op het programma in de maand februari zoals dagworkhops, een lezing over Spaanse meesters en een informatieavond van fotocommunity Purmerend. Hou je van schilderen? Dan kun je vanaf 11 februari vrij schilderen in de ochtend of meedoen met de Schilderstudio in de middag onder begeleiding van Wilma Caris. 

LEUK OM TE DOEN IN HET WEEKEND VAN VALENTIJNSDAG 
In het weekend van 13 en 14 februari zijn er bij Cultuurhuis Wherelant diverse dagworkshops zoals zilverklei, animatie, schilderen en macramé. Een leuke activiteit om alleen naar toe te gaan, cadeau te doen of samen met een vriend of vriendin te ondernemen, bijvoorbeeld op Valentijnsdag! Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kom dan naar de lezing over Spaanse meesters in de Hermitage en laat je meevoeren naar de tijden van de Gouden Eeuw.

Sieraden maken met zilverklei
Met zilverklei is het voor iedereen mogelijk om een uniek, persoonlijk sieraad te maken. De klei ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit kleine zilverdeeltjes, bindmiddel en water. Het kneedbare zilver is gemakkelijk te vormen en geeft eindeloos veel mogelijkheden. Na afloop van de workshop gaat iedereen met een puur zilveren sieraad naar huis.
Zaterdag 13 februari van 10.00 – 16.00 uur, docent Mirjam Golverdingen.

Maak je eigen felicitatiefilmpje
Maak in een dag een stop motion animatiefilmpje met een beterschapswens, felicitatie ,vakantieherinnering of valentijnswens. De docent werkt met het programma Stop Motion maar laat ook zien hoe je animaties kunt maken met de I-pad.
Zaterdag 13 februari van 10.30 – 16.30 uur, cocent Moniek van der Kaaden

Schilderen wat je ziet
Een hele dag schilderen waarbij kijken de basis vormt. Er wordt geschilderd met acrylverf op stevige formaten. Denk aan water in een glas... een bloem in knop, plooien in een lap stof of....een foto van een geliefde want het is tenslotte Valentijnsdag!
Zondag 14 februari van 10:00 – 16:00 uur, docent Annemarie Vink

Macramé
Macramé  een oud ambacht dat bekend is over de hele wereld en weer toeneemt aan populariteit. Met macramé kun je armbanden, plantenhangers, gordijnen, riemen en tassen maken. Tijdens deze leuke workshop leer je de basis van macramé om je eigen sieraden te maken met je favoriete kleuren.
Zondag 14 februari van 10:00 – 16:00 uur, docent Betania Almernara.

Schilderworkshop workshop macramé workshop animatie

Lezing Spaanse Meesters in de Hermitage
In deze salonlezing van Wilma Caris schetst zij een beeld van enkele schilders werkzaam in de Gouden Eeuw van Spanje. Naast deze schilders zoals El Greco, Murillo, Velazquez, Ribera en Zurbaran wordt ook de schilder en etser Goya besproken. Deze lezing is een mooie introductie voor de tentoonstelling Spaanse Meesters die tot 29 mei 2016 te zien is in de Hermitage. Zondag 14 februari van 14:00-16:00 uur.

lezing kunstgeschiedenis, spaanse meesters

WORKSHOP TEMPERA SCHILDEREN
In deze workshop ga je je eigen verf maken met als basisbindmiddel EIGEEL. Je ontdekt op deze dag de kracht en intensiteit van kleur. Tijdens het schilderen leer je over de achtergronden en gebruik van de verschillende pigmenten. Je ervaart de resultaten op diverse ondergronden en werkt met verschillende penseelsoorten. Behalve techniek maak je ook kennis met beeld. Hoe schilder je bijvoorbeeld een bloem, een aap, een citroen?? Heb je een eigen idee? Heel fijn neem het mee naar de workshopdag!
Zaterdag 20 februari van 10:00 - 16:00 uur, docent Wilma Caris

DE SCHILDERSTUDIO
Een cursus van 8 lessen (om de week) waarbij deelnemers individueel begeleid worden bij persoonlijke 'schilderprojecten'.  Het is geen cursus waarbij je als deelnemer al precies moet weten wat je wil maken. Docent Wilma Caris stimuleert zoveel mogelijk het denken in beeld met verf (olie, acryl, gouache of tempera) Zij werkt aan je beeldende ontwikkeling en daarbij worden misschien wel nieuwe wegen ingeslagen. Er wordt dus veel beeldonderzoek gedaan, bronnen gezocht en geëxperimenteerd. Hierdoor ontwikkelt ieder zich op zijn eigen manier in een eigen richting.
Start donderdag 11 februari van 13:00 - 15:30 uur.

WERKGROEP SCHILDEREN
Vanaf 11 februari stellen we om de week een atelier beschikbaar van 09:30 - 12:00 uur om zelfstandig in te werken voor slechts € 6,50 per keer. Betaling kan door middel van een strippenkaart die u kunt aanschaffen bij de administratie.

INFORMATIE AVOND FOTOCOMMUNITY PURMEREND 
Vanwege het succes van Fotocommunity Waterland, dat 3 jaar geleden is opgericht in Monnickendam, wil initiatiefnemer en Fotograaf Arnold van der Zee ook voor de belangstellende gebruikers van Culthuurhuis Wherelant  en inwoners van Pumerend e/o  deze inspirerende Fotocommunity starten. De Fotocommunitie is bedoeld voor amateurfotografen die uitgedaagd willen worden om d.m.v. bijeenkomsten, foto-excursies en fotoworkshops de fotografiebeleving naar een hoger niveau te tillen. De gratis informatieavond zal plaatsvinden in de theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant op dinsdagavond 16 februari 2016 om 20:00 uur.

Locatie: van IJsendijkstraat 403,  1442 LB in Purmerend.
Aanmelden voor de informatieavond via: info@studioarnoldvanderzee.nl of bel 0299-651377.

Foto community purmerend

Tot zover ons overzicht van de activiteiten in februari. Wil je wekelijks op de hoogte blijven? Volg ons dan op facebook of twitter.

Hartelijke groet,

Het team van Wherelant 

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier