Nieuwsbrief maart

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

In de nieuwsbrief van deze maand informeren wij u over een leuke kookactiviteit en lunch, workshops en lezingen in de maand april, de start van de verkoop van o.a. schildersmaterialen, leuke voorjaarscursussen, onze vacature voor de Raad van Toezicht en een projectleider. Tot slot informeren wij u over de prijs die we hebben ontvangen van de ING voor het realiseren van een TheaterKunstschool.

Gezellige 65+ mannen gezocht voor kookworkshop
Vrijdag 8 april wordt bij Cultuurhuis Wherelant een heerlijke lunch gemaakt voor cursisten. Dit is een initiatief van drie stagiaires van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Voor deze activiteit zijn zij op zoek naar enthousiaste mannen in de leeftijd van 65+ die zin hebben om eens een ochtend gezellig samen te koken en daarna met elkaar te lunchen. Wilt u niet meedoen met de workshop maar wel genieten van een heerlijke lunch? Ook dan bent u van harte welkom. Klik hier voor meer informatie.

vlinder-tiffany-1.jpg  img_6810.jpg   img_5683.jpg

Workshops in april (2 x schilderen, 1 x studiofotografie, 1 x Tiffany)
In het weekend van 9 en 10 april zijn er weer inspirerende workshops van één dag zoals schilderen op muziek en schilderen in de voetsporen van grote meesters. Er is een leerzame workshop studiofotografie voor de meer ervaren fotografen of u kunt de beroemde glastechniek Tiffany ontdekken. Klik hier voor meer informatie.

Start verkoop materialen voor cursusisten
Vanaf half april kunt u bij ons materialen aanschaffen zoals verf, kwasten, papier, beeldhouwgereedschap enzovoort. De firma Van der Linden heeft een vitrinekast gevuld met diverse basismaterialen die veel gebruikt worden door cursisten.  Loop even binnen bij de administratie als u iets wilt kopen of informeer bij de docent. 

winkel_web.jpg

Voorjaarsprogramma
Na de meivakantde hebben we korte cursussen gepland van 3 of 6 lessen.Teken- en schildercursussen gericht op het naar buiten gaan met potlood en penseel, of met thema’s die te maken hebben met het aankomende warme zomerseizoen. Maar ook een korte cursus boetseren met zilverklei en een praktische fotocursus. Er is ook nog één weekendworkshop: glasfusen, een prachtige glastechniek waarbij gekleurd glas in elkaar gesmolten wordt.

De cursussen vallen in de periode 10 mei tot en met 17 juni en vinden plaats op verschillende dagdelen in de week. Inschrijven kan vanaf 1 april via de website of bij de administratie.

Vacature Raad van Toezicht
Er is een vacature vrijgekomen binnen onze Raad van Toezicht. Bent u die gedreven man of vrouw voor wie een rol als lid van de Raad van Toezicht op het lijf geschreven is? Kijk dan hier voor meer informatie: 

Vacature Projectleider KUNSTGENOTEN in beweging
Samen met onze partners Evean en Spurd zijn we op zoek naar een projectleider voor KUNSTGENOTEN in beweging. Bij voorkeur een ondernemende professional met meer dan gemiddelde belangstelling voor de oudere doelgroep en kennis van en affiniteit met de sectoren cultuur & sport. Reageren kan tot 1 april! Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de functie.

ING Prijs voor realisatie TheaterKunstschool
Met de ING-actie: Help Nederland Vooruit heeft Cultuurhuis Wherelant € 3000,- gewonnen voor de ontwikkeling en realisatie van een bijzondere kunstvervolgopleiding voor leerlingen uit het speciaal voortgezet onderwijs, De TheaterKunstschool. Voor een nieuwe generatie jongeren en jongvolwassenen biedt deze vakopleiding een extra mogelijkheid om zich beroepsmatig te ontwikkelen binnen de kunsten en daarmee een betekenisvolle rol te spelen in de maatschappij. Wij zijn ontzettend blij met deze prijs en bedanken iedereen die een stem heeft uitgebracht.

img-20160320-wa0000.jpg

Tot zover ons nieuws. Wij ontmoeten u graag bij één van onze activiteiten.

Hartelijke groet en een fijn paasweekend!

Het team van Wherelant

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier