Nieuwsbrief september

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

Volgende week gaat het nieuwe seizoen van start. We zijn blij dat we veel nieuwe cursisten mogen verwelkomen en dat een groot deel van de cursussen door kan gaan. Er zijn een paar cursussen waarbij nog een paar mensen bij kunnen, hiervoor organiseren we proeflessen in september en oktober. Deze lessen zijn een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en mede cursisten. Deelnemen aan de proefles kan tegen een gereduceerd tarief van € 10,-.  Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus de week na de proefles van start gaan. 

Kom vrijblijvend kennismaken
Op maandag 26 september is er een open les bij de basiscursus Portretmodel van 19.30 – 21.30 uur. Dinsdag 27 september kun je deelnemen aan Schilderen met acryl  van 19.30 – 22.00 uur of aanschuiven bij de Inspiratiecursus schrijven van 13.00 tot 15.00 uur.  Woensdag 28 september kun je kennismaken met  technieken als zagen, vijlen, smeden, buigen, solderen, schuren en polijsten bij de basiscursus edelsmeden van 19.30 tot 22.00 uur.   

Nieuw: basiscursus beeldend
Nieuw dit seizoen is de basiscursus beeldend, een langlopende cursus van 24 lessen waarin je in diverse vakgebieden binnen de beeldende kunst aan het werk gaat.  In blokken van 3 lessen maak je kennis met  tekenen, schilderen, druktechnieken, boetseren, keramiek, speksteen en glas in lood. Donderdag 29 september kun je een proefles volgen van 19.30 – 22.00 uur. Deze cursus gaat  zeker van start want er zijn al voldoende aanmeldingen maar nieuwe cursisten zijn van harte welkom. 

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor de proefles is niet nodig, je kunt spontaan langskomen.  Deelnemers aan de proefles betalen €10,- contant bij de docent. 

NB. Meer informatie over de proeflessen in oktober staat binnenkort op onze website.

cursus edelsmeden basis purmerend schildercursus purmerend

WORSKHOPWEEKENDS: elk 2e weekend van de maand

Tijdens de workshopweekends bruist het van de activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant. Het aanbod bestaat uit korte en lange workshops, er zijn lezingen en optredens en we bieden de mogelijkheid om vrij te werken in één van de schilderateliers. De workshops zijn ideaal om een nieuwe techniek of discipline te verkennen. Ervaring of talent is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau.  Je gaat bovendien altijd met een persoonlijk kunstwerk naar huis of een vrachtlading aan positieve energie na bijvoorbeeld een swingende Djembé workshop!

Je bent van harte welkom tijdens deze gezellige kunst- en workshopweekenden. Leuk om alleen naar toe te gaan of samen met een vriend(in), collega of familie te ondernemen. Inschrijven voor één van de activiteiten kan via www.wherelant.nl

ontdek jouw talent

Programma workshopweekends oktober, november, december 2016

Verhuur ruimtes

Wil je zelf een activiteit of bijeenkomst organiseren? Dan is het ook mogelijk om een vergaderruimte, lokaal, atelier of foyer te huren bij Cultuurhuis Wherelant. Kijk eens op de website voor meer informatie of neem contact op met Wendy van onze administratie, zij informeert je graag.

Tot zover het laatse cursusnieuws van september, wij zien je graag bij één van onze activiteiten.

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier