nieuwsbrief november

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

Het cursusseizoen is al weer een week of zes aan de gang en we zijn trots en blij met het toenemend aantal cursisten maar ook met bedrijven die ons weten te vinden voor het huren van een leuke ruimte. Ook de workshopweekends zijn populair gezien het aantal inschrijvingen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over het aankomende workshopweekend, ons winkeltje met kunstenaarsbenodigdheden, de acties n.a.v. onze cursusevaluatie en onze oproep voor nieuwe vrijwilligers/les-assistenten.

WORKSHOPWEEKEND
In het weekend van 12 en 13 november bruist het van de activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant. Er staan leuke workshops op het programma van een hele of halve dag. De workshops zijn ideaal om een nieuwe techniek of discipline te verkennen. Ervaring of talent is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau. 

Workshops zaterdag 12 november
De workshops  Tiffany en Schilderen als een aboriginal zijn al volgeboekt maar bij de workshop Schilderen van diepte door Pieter Schmits is nog plaats. Je leert door juist gebruik van kleur en materiaal een schildering extra diepte te geven. De workshop is van 13.00 tot 16.00 uur op zaterdag 12 november, de prijs bedraagt  € 30,- inclusief materiaal.

Workshops zondag 13 november
Zondag staan vier dagworkshop
s op het programma. Bij beeldhouwen in speksteen maakt u in 1 dag een beeld(je)  De workshop I got rhythm, is een muzikale schilderworkshop waarbij Jazzmuziek centraal staat.   Tijdens de workshop Stop motion animatie leert u zelf uw persoonlijke wensfilmpje maken.  De workshop Zilverklei is al volgeboekt. Alle dagworkshops zijn inclusief lunch, de prijs is € 68,- dit is (behalve bij zilverklei) inclusief materiaal.

workshopweekend november 2016

MET SPOED: LES ASSISTENTEN GEZOCHT!
Voor onze na-schoolse activiteit op basisschool De Akkerdijk in Purmerend zijn we dringend op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die op maandag of vrijdagmiddag van 14.15 tot 15.45 uur wil assistereren bij het Parelhofatelier. Het gaat in eerste instantie om 6 lessen tot de kerstvakantie. 

Wij verzorgen ondertussen meer dan 10 na-schoolse ateliers op basisscholen in Purmerend. We zijn hiervoor regelmatig op zoek naar lesassistenten. Vind je het leuk om met kinderen te werken en ben je ook nog een beetje handig? Neem dan contact op met Wendy de Jong via info@wherelant.nl of 0299 - 434 777 voor meer informatie. 

ONS EIGEN WINKELTJE!
Wist u al dat het voor cursisten van Wherelant tegenwoordig ook mogelijk is om kunstenaarsbenodigdheden als verf, kwasten, papier, e.d. rechtstreeks bij ons aan te schaffen? In onze foyer staat een vitrinekast waar een klein gedeelte ligt uitgestald. Alle artikelen zijn van een goede kwaliteit en komen bij Van der Linde vandaan. We hebben dit zelf aangevuld met een starterset voor boetseren en was & schuurpapier voor de cursus steen. Hebben we iets niet op voorraad of wil je meer informatie over een bepaald product loop dan even binnen bij de administratie, zij helpen je graag op weg.

winkeltje.jpg 

ACTIES N.A.V. EVALUATIE CURSUSISTEN
Aan het eind van vorig seizoen zijn we bij vrijwel alle cursussen op bezoek geweest om te horen hoe men Cultuurhuis Wherelant ervaart. Uit deze gesprekken zijn tips en aanbevelingen naar voren gekomen die we graag delen. We hebben inmiddels al heel wat acties opgepakt.  We kunnen niet direct aan alle wensen tegemoet komen, omdat bepaalde aanpassingen langere tijd vergen, of niet binnen onze mogelijkheden vallen. In onderstaande lijst een overzicht van onze acties tot op heden.

Zichtbaarheid

 • In onze communicatie brengen we meer cursisten en docenten in beeld zodat goed te zien is wie we zijn en wat we doen . Huis aan huis is een cursuskrant verspreid in Purmerend en omgeving. De krant is goedkoper en minder glossy dan onze eerdere folder. Deze uitstraling past beter bij wie we zijn en we hebben hier veel goede reacties op gehad.
 • We hebben proeflessen aangeboden tegen een gereduceerd tarief, hierdoor gingen dit seizoen een aantal cursussen toch nog van start.
 • Onze vindbaarheid op google is verbeterd, sinds 1 oktober doen we mee met de culturele uitladder, een deel van ons cursusaanbod staat nu op de website van Arts and Crafts en andere online agenda’s.
 • We zijn zichtbaar geweest door activiteiten aan te bieden op verschillende locaties  tijdens Open Monumentendag, de Purmerendse Uitdagen en de Veemarkt-tentoonstelling. In oktober stelde Wherelant ruimte beschikbaar aan kunstenaars die meededen met de Kunstroute, wat veel publiek naar Wherelant heeft gebracht.
 • Een expositiecommissie in oprichting onderzoekt  of cursisten op meer locaties buiten Wherelant kunnen exposeren.

Cursussen

 • De e-mails vanuit het administratie systeem waren niet altijd herkenbaar als e-mails van Wherelant, dit is aangepast. Ook kan men nu op de e-mail reageren waar het voorheen een no-reply mail was.
 • We onderzoeken de mogelijkheden voor een pinautomaat voor de aanschaf van materiaal en betalen van een cursus of workshop.
 • In de avond zijn dit seizoen enkele extra basiscursussen geprogrammeerd zoals edelsmeden, keramiek en portrettekenen.
 • Eind van het voorjaarsseizoen (april/mei 2017) organiseren wij een feestelijke eindexpositie voor alle cursisten. Hierdoor wordt aandacht geschonken aan het werk van cursisten en vindt er uitwisseling van ervaringen plaats. Ook op facebook kunnen we nog meer werk tonen. Heeft u foto’s gemaakt tijdens de cursus die we op facebook kunnen plaatsen? Stuur deze dan naar s.plas@wherelant.nl
 • We zijn dit seizoen gestart met elke  tweede weekend van de maand een workshopweekend te organiseren met een breed aanbod workshops, een open atelier en een lezing of optreden.
 • Op de website staat nu bij elke cursus vermeld wat voor materiaal men nodig heeft. Basismaterialen voor diverse cursussen kunt u vanaf september  kopen bij de administratie of docent; er staat een vitrinekast met voorbeeldmateriaal in de foyer.
 • Docenten zijn in het bezit van een concept bellijst voor hun cursusgroep. Cursisten kunnen op deze manier elkaar bereiken als een docent ziek is of als zij met elkaar mee willen rijden.

Pand en faciliteiten

 • Bij de voordeur is verlichting geïnstalleerd, zodat in de avond de ingang beter zichtbaar is en het geeft in de avonduren een veiliger gevoel.
 • In de foyer zoeken we naar mogelijkheden voor extra verlichting.
 • De afstand tot bus en trein voor bezoekers en het ontbreken van een fietspad wordt regelmatig aangekaart  bij de Gemeente en bij het overleg bedrijventerrein De Koog. Tot op heden zonder succes.
 • De beeldhouwkussens en de ezels zijn gerepareerd. De stank van de opvangbakken in de schilderateliers is aangepakt en we zijn aan het kijken of we een aantal hoge (opklapbare) krukken kunnen aanschaffen voor het beeldhouwatelier.
 • De klimaatbeheersing in het pand is  verbeterd maar nog niet optimaal. We kaarten dit regelmatig aan bij de Gemeente en hopen op  een structurele  oplossing.
 • Het verbeteren van de akoestiek in sommige ateliers staat op ons verlanglijstje maar voor actie hiervoor moet eerst geld beschikbaar zijn.
 • Onze verhuurder heeft toegezegd dat er een laad- en losplek voor de deur komt voor onze cursisten. Om meer parkeerplekken beschikbaar te houden, zullen de medewerkers van Wherelant voortaan op het terrein van Cartal parkeren (met dank aan onze buren!).

Tot zover een overzicht van de acties die we hebben ondernomen n.a.v. de laatste cursus-evaluaties. We blijven werken aan de verbetering van ons pand, onze materialen en dienstverlening. Heeft u tussentijds nog tips of ideeën? Aarzel dan niet en mail deze naar info@wherelant.nl of maak gebruik van de ideeënbus naast de deur van de administratie.

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Wherelant
(José,  Ingrid, Judith, Jantine, Thom, Fatima, Wendy en Sylvia)


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier