Nieuwsbrief december

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

De kerstdagen staan voor de deur en veel cursisten hebben zich al weer ingeschreven voor het volgende seizoen zodat zij verzekerd zijn van plaatsing. In deze nieuwsbrief informeren wij u over het nieuwe cursusprogramma, ons Open Huis op zondag 8 januari, gratis proeflessen en de workshopweekenden. Bent u 65 jaar of ouder?  Een ondernemend type en heeft u nog wat tijd over? Kijk dan naar de oproep van Kunstgenoten onderaan deze nieuwsbrief, misschien bent u wel de persoon die zij zoeken!

CURSUSKRANT 2017
Naast het vertrouwde aanbod staan er komend seizoen ook weer nieuwe cursussen op het programma en sommige populaire cursussen zijn extra ingeprogrammeerd zoals beeldhouwen in steen, basisfotografie en basis olieverf.

De krant kunt u hier downloaden of wacht nog even op de papier versie. Deze valt bij iedereen in Purmerend en omgeving op zondag 1 januari in de bus, ingestoken in de huis aan huis krant Purmerend op Zondag.

Cursusaanbod Cultuurhuis Wherelant 2017 

KLEURRIJK OPEN HUIS
Zondag 8 januari van 13.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom tijdens ons Open Huis. Het wordt weer een gezellige middag met diverse activiteiten voor volwassenen en kinderen. Voorheen organiseerden we een aparte kindermiddag maar dit seizoen combineren we dit met ons Open Huis zodat ouders en kinderen samen kunnen komen. Het thema tijdens deze dag is kleurrijk. In de foyer wordt onder leiding van een docent gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk en er is een speciale plek ingericht voor kinderen waar zij mee kunnen doen met een beeldende activiteit.

Onze buren, Muziekschool van Ingen, houden ook een open huis. Onze deuren staan naar elkaar open zodat iedereen een kijkje kan nemen of zich laten verleiden om eens een muziekinstrument uit te proberen. Heeft u nu al zin in een creatieve, muzikale middag? Zet het Open huis dan alvast in de agenda!

Open huis 8 januari 2017

MAAK DE KLEURRIJKSTE FOTO EN WIN EEN WORKSHOP
Bezoekers kunnen een leuke prijs winnen. Iedereen die tijdens het Open Huis een kleurrijke foto maakt kan deze mailen naar info@wherelant of posten op onze facebookpagina  o.v.v. #winactieopendag.  Inzenders maken kans op een gratis workshop tijdens één van de vier workshopweekenden. Wie wil dat nu niet?

GRATIS PROEFLESSEN
We hebben 8 cursussen uitgekozen waarbij we één week voor start van de cursus een gratis proefles aanbieden.  Een ideale manier om eens kennis te maken met een nieuwe techniek of docent. Wilt u meedoen, alleen of samen met een vriend(in) of kennis? Stuur dan een e-mail naar info@wherelant.nl o.v.v. Naam cursus, datum en aantal personen.  


WORKSHOPWEEKENDEN
Komend seizoen hebben we elk 2e weekend in februari, maart, april en mei een gevarieerd workshopweekend. Het programma is vrijwel geheel vernieuwd. Je kunt bijvoorbeeld een vacht vilten van ruwe wol, een tas maken van leer, een ring smeden van zilver of een visueel dagboek maken met Art Journaling. Ook op het gebied van schilderen, beeldhouwen, glastechniek en theater is er weer veel te ontdekken. Het complete programma staat op de achterzijde van de cursuskrant of klik hier om het workshopaanbod direct op onze website te bekijken.

GEZOCHT: ENTHOUSIASTE 65+ ers 
KUNSTGENOTEN in beweging is een nieuwe community voor senioren (65+) met een interesse in kunst, cultuur, welzijn en bewegen. De programmacommissie van Kunstgenoten organiseert regelmatig culinaire, sportieve en creatieve activiteiten. Voor deze organisatie zijn we op zoek naar extra handen! Wilt u een bijdrage leveren door zitting te nemen in de programmacommissie? Of beoogt u een rol als gastheer/gastvrouw, begeleider of anderszins? Op 10 januari om 13.00 uur bent u van harte welkom bij de volgende bijeenkomst. Deze vindt plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403. Aanmelden kan via info@wherelant.nl o.v.v. bijeenkomst Kunstgenoten 10 januari 2017. 

kunstgenoten in beweging     kunstgenoten in beweging     kunstgenoten in beweging     

Dit was alweer de laatste nieuwsbrief van 2016.  Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een creatief & gezond nieuwjaar. U bent van harte welkom bij ons Open Huis om samen te toasten op een mooi 2017!

Vriendelijk groet,

 

Het team van Wherelant
(José,  Ingrid, Judith, Jantine, Irmgard, Thom, Fatima, Wendy en Sylvia)

 

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier