Nieuwsbrief april

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

De lente is begonnen en we hebben in april weer veel leuke activiteiten op het programma staan. Donderdagochtend 6 april organiseert KUNSTGENOTEN in beweging een worskhop smartlappen zingen voor senioren (65+). In het workshopweekend van 8 & 9 april kunt u meedoen met maar liefst 10 verschillende workshops van een hele of een halve dag. Liefhebbers van kunstgeschiedenis kunnen een interessante lezing volgen over Marc Chagall. 

WORKSHOP SMARTLAPPEN ZINGEN (65+) MET JOKI BEERENDONK
KUNSTGENOTEN in beweging opent het programmaseizoen feestelijk met een workshop smartlappen zingen. De workshop wordt gegeven door de bekende Joki Beerendonk. Haar hilarische warming up, waarbij ook de "Amsterdamse snik" niet wordt vergeten, zorgt ervoor dat een ieder durft te zingen en daar ook plezier aan beleeft. Het maakt niet uit of u ervaring heeft of vals zingt, het gaat om de gezelligheid en het plezier van samen zingen. De workshop vindt plaats op donderdag 6 april van 10 tot 12 uur bij Cultuurhuis Wherelant. Deelname kost € 5,- (inclusief koffie/appeltaart en een zangbundel). 

Elke donderdagochtend is er iets te doen bij KUNSTGENOTEN
KUNSTGENOTEN in beweging, organiseert vanaf 6 april elke donderdagochtend tot de zomer een activiteit voor senioren. De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het aanbod is een combinatie van doen, cultuur en kennis. Het volledige programma vindt u op de website www.evean.nl. bij het cursusaanbod/alle cursussen/categorie KUNSTGENOTEN.

Of volg de facebookpagina van KUNSTGENOTEN: https://www.facebook.com/KunstgenoteninbewegingPurmerend

Aanmelden en meer informatie
De workshop smartlappen zingen vindt plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Aanmelden kan door een mail te sturen naar cursusbureau@evean.nl of bel naar 088-3833397. De workshop kost € 5,- en wordt contant betaald voor aanvang van de workshop. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan vooral contact met ons op, wij kijken dan samen naar een oplossing. 

Workshop smartlappen zingen met Joki Beerendonk

 

WORKSHOPWEEKEND 8 & 9 APRIL
Fotografie, schrijven, glazuren, tekenen, theater en glas in lood
Bij de workshop Portretfotografie leert u wat er nodig is voor het maken van een goed en persoonlijk portret. Wilt u meer mentaal aan de slag? Kom dan een middag meedoen met de workshop schrijven waarbij de inspiratiebron bestaat uit Tarochi kaarten.  Uw fantasie wordt hierbij zeker geprikkeld! Verder kunt u op zaterdag leren experimenteren met verschillende glazuurtechnieken, een raam maken van glas in lood of de natuur tekenen op bijna microscopische niveau. De workshop theater staat in het teken van toneelspelen in zijn puurste vorm. Plezier staat voorop en ervaring is niet nodig!

Vacht vilten, Zilverklei en Mixed Media
Bij de workshop vilten met ruwe wol maakt u in één dag een bijzondere vacht  voor uw eigen interieur. Met  zilverklei kunt u een hele dag werken aan een sieraad dat op uw lijf staat geschreven! De workshop Mixed Media is een laagdrempelige en gezellige  manier om kennis te maken met diverse technieken op papier.  De technieken die aan bod zullen komen zijn o.a.: schilderen, tekenen, collage, dooddelen, stempelen, werken met sjablonen en werken met inkt. 

sfeerimpressie-workshopweekend-8-9-april-cultuurhuis-wherelant_web.jpg 

Lezing over de ramen en gedichten van Chagall
Frouwkje Zwanenburg houdt  zaterdag 8 april van 16.00 tot 17.30 uur een lezing over het leven en werk van Chagall en zal daarbij een aantal beelden vertonen van ramen uit de kerken in Metz, Reims, Mainz, Le Saillant en Zürich. In deze lezing verbindt zij de (Bijbelse) taferelen van de ramen, met de beelden die hij in zijn gedichten oproept. Meer informatie vindt u hier.

Lezing Marc Chagall

Ons volgende workshopweekend is op 13 en 14 mei, meer informatie hierover ontvangt u in onze volgende nieuwsbrief. 

Vriendelijke groet,


Het team van Wherelant
(José,  Ingrid, Judith, Jantine, Irmgard, Thom, Fatima, Wendy en Sylvia)

 

 

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier