Nieuwsbrief mei

portret-1.jpg

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

In deze nieuwsbrief informeren wij u over ons laatste workshopweekend van dit seizoen de activiteiten van KUNSTGENOTEN in beweging tot de zomer en u leest wat we hebben gedaan met de opbrengst van de cakeverkoop. We zijn druk bezig met het cursusprogramma voor het najaar. Veel van onze vaste cursussen staan met nieuwe data op de website, de dagworkshops en nieuwe cursussen volgen binnenkort, we houden u op de hoogte!

WORKSHOPWEEKEND 13 EN 14 MEI
Tijdens het workshopweekend kunt u meedoen met  diverse beeldende workshops. Maak bijvoorbeeld een sieraad of portret op zondag 14 mei (moederdag) of ontwerp iets moois met Tiffany, speksteen of zilverklei. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis.

Workshops zaterdag 
De Aboriginals maken prachtige kunstwerken met gekleurde stippenpatronen. Tijdens de workshop schilderen als een Aboriginal gaat u deze techniek toepassen op stenen en schijfjes hout.  De dagworkshop speksteen voor jong en oud is  voor iedereen v.a. 12 jaar die wil (leren) beeldhouwen in speksteen. Met  zilverklei maakt u een persoonlijk sieraad, dat kan een ring, oorbel of bijvoorbeeld een hanger zijn.  Bij de workshop Tiffany maakt u met deze bijzondere glastechniek een voorwerp naar tekening of naar eigen afbeelding. De workshops vinden plaats op zaterdag 13 mei.

Workshops zondag (moederdag)
Een portret is een van de moeilijkste onderwerpen in de beeldhouwkunst, dus het wordt hard werken tijdens deze boeiende workshop Portet boetseren waarbij u werkt naar levend model. Bij de workshop intens schilderen maakt u in één dag een schilderij waarbij de docent u persoonlijk begeleidt waardoor de workshop ook voor beginners heel geschikt is. Bij de workshop Ciseleren van een hanger maakt u kennis met een bijzonder onderdeel van edelsmeden: het ciseleren. Ciseleren is het met pons en hamer aanbrengen van tekeningen en vormen in plaatmetaal. Het is een oude techniek van de edelsmid die nog maar weinig wordt beoefend maar wel hele mooie resultaten geeft.

dscn0196_web-1.jpg collages41.jpg  

ACTIVITEITEN KUNSTGENOTEN in beweging (65+)
KUNSTGENOTEN organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren uit de regio Waterland. De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Er hebben dit voorjaar al diverse activiteiten plaatsgevonden zoals een workshop smartlappen zingen, schilderen in Aboriginalstijl en een Rembrandttour met etsworkshop. Tot de zomer kunnen geïnteresseerden nog meedoen met een filosofieworkshop, een kookworkshop, yoga in de tuin, djembé of een rondleiding volgen bij de Johanneshof inclusief proeverij. Het volledige programma vindt u hier. 

Programma Kunstgenoten in beweging zomer 2017

OPBRENGST CAKEVERKOOP 
Elke maandagochtend brengt cursist en vrijwilliger Jacqueline Bos heerlijke cake of ander gebak dat wij voor een € 1,- verkopen. De opbrengst van de cakeverkoop is bestemd voor Cultuurhuis Wherelant.  Dit seizoen hebben we dankzij deze mooie actie van Jacqueline extra verlichting aan kunnen brengen in de foyer waardoor de exposities op de wand beter worden uitgelicht. Jacqueline heeft zelf het initiatief genomen en wij zijn hier superblij mee en weten dat ook de cursisten het erg waarderen dat er wat lekkers verkrijgbaar is.  
 
Met vriendelijke groet,


Het team van Wherelant
(José,  Ingrid, Judith, Jantine, Irmgard, Thom, Fatima, Wendy en Sylvia)

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier