Nieuwsbrief december

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

We hebben een prachtig jaar achter de rug en kijken vol enthousiasme uit naar 2018 waar we u hopelijk weer mogen verwelkomen. De cursuskrant met ons nieuwe aanbod wordt donderdag 28 december huis aan huis verspreid in het Purmerends Nieuwsblad. Uiteraard kunt u het volledige aanbod ook bekijken op onze website. Van 25 december t/m 1 januari zijn wij gesloten, daarna kunt u ons weer bereiken en starten we met de voorbereidingen van het Open Huis. Wij nodigen u graag uit voor deze feestelijke start van het seizoen op zondag 7 januari van 13.00 - 16.00 uur. Kom gezellig langs en doe mee met één van de activiteiten of hef met ons het glas op het nieuwe jaar! 

THEATERGROEP FLEXIBEL TREEDT OP IN DE PURMARYN
U komt toch ook naar de familievoorstelling Lang en Gelukkig? Het leukste uitje voor de hele familie in de kerstvakantie! Cultuurhuis Wherelant’s Theatergroep Flexibel (acteurs met een verstandelijke beperking) speelt Lang en Gelukkig. Dit is een doldwaze sprookjesparade, waarin de prins een bal ‘old-fashioned’ vindt, Roodkapje geen interesse heeft in haar oma en Assepoester maar liefst zeven stiefzussen blijkt te hebben! Cultuurhuis Wherelant zorgt met deze voorstelling, onder regie van Henriette ter Riet, dat u de bekende sprookjes beleeft zoals nog nooit tevoren.

Gastspelers uit Purmerend
De acteurs delen het podium met een bont gezelschap aan gastspelers uit Purmerend: leerlingen van basisscholen ’t Prisma en Martin Luther Kingschool, bewoners van de Rusthoeve, muzikanten van Kunst na Arbeid, acteurs van theatergroep Purple, de Wolvenband, Purmerends bekendste bakker en zelfs een voormalig wethouder. Kortom, een heuse Purmerendse sprookjesparade.

Expositie in de foyer
Tijdens de voorstellingsdagen bruist het van de extra activiteiten in het theater. Er is een unieke expositie te zien met kunst van mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn deelnemer aan Odion’s Kunstgroepen, Fred’s Atelier van de Prinsenstichting of Cursussen Speciaal van Cultuurhuis Wherelant. Sommige van deze exclusieve kunstwerken zijn te koop. Er zijn speciale Lang en Gelukkig collectors items en cadeauartikelen van Fred’s atelier te koop. Iedere bezoeker kan bovendien een ‘rode-loper’ moment krijgen met een foto of interview.

De première is vrijdag 29 december om 19.30 uur, matinee zaterdag 30 december om 14.30 uur in Theater de Purmaryn, Waagplein in Purmerend. Kaarten kosten € 19,50. Kaartverkoop via www.depurmaryn.nl. Het theater is rolstoeltoegankelijk. 

postervoormail.jpg

OPEN HUIS 2018
Zondag 7 januari is iedereen van harte welkom bij ons Open Huis. Docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de cursussen en workshops die zij komend seizoen geven. Kom een kijkje nemen in de ateliers of doe actief mee. Schuif aan tafel en voel hoe het is om wol, leer of metaal te bewerken, stap achter een ezel en teken een model of ervaar hoe het is om in hout of steen te hakken. Het kan allemaal op 7 januari tussen 13.00 en 16.00 uur.

Open huis 2018 Cultuurhuis Wherelant

OPEN KINDERMIDDAG MET NIEUWE CURSUSSEN
Woensdag 10 januari van 14.30 - 16.30 uur houden we een Open Kindermiddag voor kinderen van 5 t/m 12 jaar ter introductie van het cursusseizoen. Het aanbod cursussen is uitgebreid met de kinderkunstacademie, een superleuke danscursus, een ambachtelijke tekencursus en het bijzondere plateelatelier. Tijdens de open kindermiddag kunnen kinderen meedoen met korte proeflessen en ontdekken wat zij het allerleukst vinden. Meedoen is gratis en aanmelden niet nodig. We vinden het wel fijn als iedereen om 14.30 uur aanwezig is zodat de kinderen overal aan mee kunnen doen.

JEUGDCULTUURFONDS GEEFT ALLE KINDEREN EEN KANS
We zijn erg blij met de oprichting van het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds in Purmerend. Deze fondsen maken het voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging of deel te kunnen nemen aan een culturele activiteit. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299 - 452452)

Open kindermiddag 2018

Tot zover ons laatste nieuws van dit jaar. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een creatief, liefdevol en gezond 2018! 

Hartelijke groet,

Het team van Cultuurhuis Wherelant

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier