Nieuwsbrief december

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

Het 1e jaar op onze nieuwe locatie loopt ten einde, we kijken met zijn allen terug op een mooi en spannend jaar. Maar we kijken vooral ook graag vooruit naar het komende seizoen met een prachtig cursusprogramma en nieuwe kansen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over ons cursusaanbod, de ontwikkelingen in het pand, de expositie en theaterpresentatie van cursisten met een verstandelijke beperking, het kerstconcert van het Nederlands handcarillon en tot slot ons Open Huis en de nieuwjaarsborrel.

Cursussen en workshops 2015
Het nieuwe aanbod cursussen, workshops en lezingen staat op de website en de folder kunt u hier downloaden. Naast het vertrouwde aanbod hebben we een aantal nieuwkomers, dit zijn:

  • tekenen en schilderen op de I-pad
  • filmen op de I-pad
  • bewust bewegen (combinatie van dans en conditie)
  • improvisatie theater
  • de schildersstudio
  • schetstechnieken
  • tuinontwerpen
  • lezingen kunstgeschiedenis
  • 21 dagworkshops (speksteen, schilderen, glas in lood, mozaiek, vilten, zilverklei en fotografie) 

De cadeaubon van Wherelant
Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen?Dan is de cadeaubon van Cultuurhuis Wherelant een leuk alternatief. Deze bon kan gebruikt worden voor een cursus of workshop naar keuze. Het te besteden bedrag kunt u zelf bepalen. De bon kunt u telefonisch bestellen via 0299-434777 of stuur een e-mail naar info@wherelant.nl

 folder 2015 Cultuurhuis Wherelant   Cadeaubon Cultuurhuis Wherelant

Het pand en de faciliteiten
We hebben veel evaluatieformulieren ontvangen aan het eind van de cursussen.  Uit de reacties bleek dat de aanpassingen die we tot nu toe gedaan hebben worden gewaardeerd, men vind het gezelliger in de foyer, de geluidsoverlast in de ateliers boven is goed opgelost en de gastvrijheid van de medewerkers van Wherelant wordt op prijs gesteld. In de komende periode gaan we vooral werken aan de verbetering van de akoestiek in de foyer, we maken duidelijkere parkeervakken en we zijn bezig met het verbeteren van de klimaatbeheersing in de verschillende ruimtes. Ook de verlichting aan de buitenkant van het pand heeft onze aandacht en zal komend jaar worden opgepakt. We zijn erg blij met de input en tips die we ontvangen hebben van de leden van de klankbordgroep die in november van start is gegaan.

Expositie en theaterpresentatie
Zondag 14 december om 14.30 uur is de opening van de expositie ‘Botters & andere rare vogels’ en de presentatie ‘Kerstsprookjes’ van theatergroep Flexibel bij Cultuurhuis Wherelant. Acteurs van Theatergroep Flexibel en de kunstenaars met een verstandelijk beperking hebben afgelopen half jaar hard gewerkt en willen de resultaten graag aan het publiek tonen. Geïnteresseerden zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.

uitnodiging-flexibel.jpg

Kerstconcert Nederlands Handcarillon
Zaterdag 20 december om 12.30 uur geeft het Nederlands Handcarillon een KERSTCONCERT bij Cultuurhuis Wherelant. Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Zo'n veertien muzikanten bespelen samen vijftig bellen. Elke muzikant bespeelt zo'n twee à drie bellen en speelt de noten die in de partituur staan. Zij kunnen alleen muziek maken als iedereen aanwezig is omdat zij samen 1 instrument vormen. Het Nederlands Handcarillon vond in september een nieuw onderkomen bij Cultuurhuis Wherelant. In 1600 bestond in Engeland het 'bellringing' in de kerken. Omdat het repeteren een koude aangelegenheid was in de tochtige kerken, bedacht men het handcarillon, wat in de huiskamer kon worden geoefend. In Nederland bestaan nu nog slechts twee handcarillons.

Vakantiesluiting, Open Huis en nieuwjaarsborrel
Wij zijn gesloten van donderdag 25 december t/m zondag 5 januari. In het nieuwe jaar ontvangen wij u graag tijdens ons Open Huis op zondag 11 januari tussen 13.00 en 16.00 uur. U kunt zoals elk jaar weer meedoen met leuke kennismakingsworkshops en we proosten graag met u op een bruisend, liefdevol en cultureel 2015.  

Hartelijke groet,

Het team van Wherelant

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier