Header website Open huis speciaal.jpg

Zaterdag 8 juni: Open Huis voor mensen met een verstandelijke beperking

Laat je inspireren tijdens dit feestelijke open huis

Cultuurhuis Wherelant staat open voor iedereen. Op zaterdag 8 juni kunnen mensen met een verstandelijke beperking meedoen aan allerlei creatieve activiteiten tijdens een speciale editie van het Open Huis. Ervaar zelf hoe het is om bijvoorbeeld te dansen, fotograferen, schilderen, schrijven of theater te maken. Na de zomervakantie starten er verschillende cursussen waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Het Open Huis is van 14.00 tot 16.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig.

Voorproefjes
Tijdens het Open Huis kun je voorproefjes verwachten van de cursussen. Cultuurhuis Wherelant biedt al vele jaren cursussen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Fotografie, beelden maken en Theatergroep Flexibel maken al jaren onderdeel uit van het aanbod. Op 8 juni kun je de mooiste foto’s bewonderen, liggen de kleurpotloden klaar en kun je meedoen met een theaterworkshop, waarin je in de huid kan kruipen van iemand anders. Tot slot kun je ook zelf tracks leren draaien als een echte DJ.

Nieuwe cursussen
Vanwege het succes komen er steeds meer mooie initiatieven bij. In de schrijfcursus ‘Vertel je eigen verhaal’ kun je je eigen belevenissen schrijven of dichten en jezelf ontwikkelen als taalkunstenaar. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is er een nieuwe cursus toneel spelen, waarin je je eigen droomrol mag spelen. We laten alle droomrollen samenkomen in ons eigen verzonnen toneelstuk en geven aan het eind een spetterend optreden voor het publiek. Voor jongeren van 15 tot 25 jaar is er dans in de meest pure vorm. Als de stukken dans versmelten met de fantasie en creativiteit van de dansers gebeurt er iets magisch. We maken er een feestje van met verschillende stijlen en gaan tijdens het Open Huis alvast even ervaren hoe het voelt.

Meer informatie
De inloop is vanaf 13.30 uur en om 14.00 uur starten we met de openingsact. Zorg dus dat je op tijd komt. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Ouders en begeleiders zijn van harte welkom om informatie op te vragen en kennis te maken met de docenten. Het programma is afgelopen om 16.00 uur. Iedereen ontvangt een brochure met alle cursussen die ook zijn te vinden door hier te klikken. Aanmelden voor een cursus kan op de dag zelf of online tot half september. Cultuurhuis Wherelant bevindt zich aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Deel deze pagina