compilatie workshopweekend oktober_2.jpg

Workshopweekend 12 & 13 oktober

Creatief en kunstzinnig workshopweekend 

Elk 2e weekend van de maand organiseren wij inspirerende workshopweekends. De eertsvolgende editie vindt plaats op 12 en 13 oktober. Je kunt deze keer meedoen met workshops schilderen, textiel verven, tekenen, zilverklei, beeldhouwen en schrijven. Sommige workshops hebben een relatie met Rembrandt door materiaalgebruik, techniek of onderwerpkeuze. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis.

Maak een stilleven, sieraad of pentekening
Op zaterdag 12 oktober kun je een stilleven schilderen in een Gouden Eeuw palet waarbij veel aandacht is voor stofuitdrukking en het zo realistisch mogelijk schilderen. Maak je liever een persoonlijk sieraad? Doe dan mee met de workshop zilverklei en ontdek hoe dit materiaal zich uitstekend leent om een sieraad in elke gewenste vorm te ontwerpen. In de middag kun je ook alledaagse dingen tekenen in inkt en krijt in de stijl van Rembrandt. In deze workshop ligt de nadruk op de losse vlotte tekenstijl waarin conté krijt, bruine inkt, Oost-Indische inkt en witte verf de toon zetten.

Textiel, speksteen en schrijfkunst
Rembrandt gebruikte voor zijn karmijnrood; kraplak en vermiljoen (een mineraal uit kwik en zwavel). In de dagworkshop ‘Zijde en wol verven’ ga je met deze natuurlijke verfstoffen aan de slag. Door binden, dompelen en baden ontstaan er levendige rood/oranje textiele materialen met het rijke gevoel van de Gouden Eeuw. Je kunt ook een hele dag aan de slag in het beeldhouwatelier om je eigen beeld te maken van speksteen. In de middag kun je het plezier van schrijven (her)ontdekken bij de schrijfworkshop ‘Schrijf je eigen verhaal’. Je zult versteld staan hoe je met een paar simpele tools jouw persoonlijke verhaal op papier krijgt. Schrijfervaring is niet nodig.

Inschrijven of meer informatie?
Bent je enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in via deze link of neem contact op met de administratie via 0299 – 434 777. De dagworkshops zijn van 10.00-16.00 uur, de workshops in de middag zijn van 13.00 tot 16.00 uur. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. 

 

 

Deel deze pagina