compilatie kinderkunstmiddag.jpg

Kinderkunstmiddag

Kinderkunstmiddag met proeflessen kunst, fotografie en dans

Woensdag 22 januari organiseert Cultuurhuis Wherelant van 14.30 tot 16.30 uur een Kinderkunstmiddag. Tijdens deze gezellige middag kunnen kinderen voor € 2,-  meedoen met proeflessen fotografie, kunst en dans. Het is een fijne manier om kennis te maken met de docenten en te ontdekken wat zij leuk vinden. De lessen geven een goed beeld van de cursussen die vanaf eind januari starten.

Fotografie (9-12 jaar)
Smartstudio is een fotocursus voor kinderen die graag fotograferen en nog mooiere foto’s willen maken. Zij leren foto’s bewerken op een tablet of telefoon, leren termen als scherpte-diepte en compositie maar spelen met verschillende soorten (studio) licht ook aan bod.

Dansmix (9- 12 jaar)
Bij de gevarieerde cursus dansmix maken kinderen elke week kennis met diverse dansstijlen zoals ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Op speelse wijze leren zij over ritme en muziek. Daarbij is ook ruimte om vrij te dansen en zelf dansen te maken.

Dans vanuit je hart
Deze cursus is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar en van 7 tot 9 jaar. Hierbij gaat het niet om het instuderen van pasjes maar om luisteren naar de muziek, je fantasie de vrije loop laten en vrij leren bewegen. Bij deze lessen kunnen kinderen expressie geven aan hun gevoelens in de dans. Of zij zich nu boos, bang, blij of verdrietig voelen; alles mag er zijn.

Kinderkunstacademie
Bij de kinderkunstacademie maken kinderen kennis met diverse beeldende technieken. Soms stoer als beeldhouwen of keramiek, soms heel precies in mozaïek of glas. Ook tekenen en schilderen, werken met textiel, animatiefilmpjes maken en druktechnieken komen aan bod. Aan deze cursus  werken beeldend kunstenaars mee die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Deze cursus wordt aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar.

Het Jeugdcultuurfonds: voor een bijdrage in de kosten
Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is zodat kinderen een creatieve of sportieve cursus kunnen volgen. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Ouders kunnen voor meer informatie ook contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452. 

Meer informatie
Iedereen die geïnteresseerd is in de kindercursussen kan woensdagmiddag 22 januari spontaan langskomen, aanmelden is niet nodig. De aanvangstijd is 14.30 uur.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777.

Deel deze pagina