Logo _cbct-COR-gecertificeerd_april 2023.png

Kwaliteitscertificaat voor Cultuurhuis Wherelant

Cultuurhuis Wherelant heeft het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).
Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen die gelden voor
cultuurorganisaties.

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van een organisatie. Cultuurhuis Wherelant scoorde op vrijwel alle punten zeer positief.
Met dit certificaat heeft Wherelant de bevestiging gekregen dat alles binnen en buiten de organisatie op een juiste manier uitgevoerd wordt en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan.
Het certificaat is vier jaar geldig. 

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.
Het rapport van CBCT zei over Cultuurhuis Wherelant onder andere:”Er is sprake van een innovatieve en wendbare aanpak die, in lijn met de ambitie van de organisatie, leidt tot een toekomstbestendige organisatie. Het maatschappelijke effect is zichtbaar aanwezig. Dit is aan de hand van praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt door de cursisten. We herkennen volledig de aanpak waarin de behaalde resultaten zichtbaar zijn gemaakt. De verhalen en ervaringen van de cursisten vertellen hierin duidelijk de toegevoegde waarde.”

Cultuurhuis Wherelant is erg blij met de uitslag. “Het kwaliteitscertificaat bevestigt dat de waarde van de activiteiten van Cultuurhuis Wherelant voor alle inwoners van Purmerend en omstreken van enorm belang is. Ik ben zó trots op het team van Wherelant. Deze certificering is echt een bevestiging voor al het werk dat docenten, stafmedewerkers en vrijwilligers hiervoor verrichten”, aldus directeur-bestuurder José van den Hurk.

Deel deze pagina