Foto pluktuin.jpg

Samen de zomer door

KUNSTGENOTEN in beweging organiseert deze zomervakantie een aangepast programma voor senioren (60+) op de donderdagochtend. De activiteiten vinden plaats in de buitenlucht zodat we voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren. We zorgen voor verspreide zitgelegenheid, koffie of thee en op elke locatie is het mogelijk om gebruik te maken van een toilet.

Programma
Het zomerprogramma kunt u hier downloaden.

Aanmelden
Alle richtlijnen over afstand houden en hygiëne worden in acht genomen. Er kunnen per activiteit een beperkt aantal mensen meedoen. Het is dus extra belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt. De eigen bijdrage is € 5,- per activiteit die u ter plekke contant of met pin kunt voldoen. Indien u contant betaalt, wilt u s.v.p. gepast geld meenemen zodat we niet hoeven te wisselen? Het is op de buitenlocaties niet mogelijk om te pinnen. De aanmelding gaat anders dan u van ons gewend bent. U kunt zich per activiteit aanmelden via één van de onderstaande formulieren:

Aanmelden Zeepbellen maken met hengels en hoepels (9 juli)
Aanmelden Speurtocht (16 juli)
Aanmelden Buiten schilderen op hout (23 juli)
Aanmelden Natuurfotografie (30 juli) VOLGEBOEKT
Aanmelden Golfen (6 augustus) VOLGEBOEKT
Aanmelden Picknick met een act van het kleinste postkantoor (13 augustus)

Locatie
We verzamelen in Speeltuin de Speelkraam, Leeghwaterpark 4, 1445 RA in Purmerend (tenzij anders vermeld op het programma). Hier kunt u prima uw fiets stallen, komt u met de auto? Parkeer dan bij het Leeghwaterbad, Leeghwaterpark 1 in Purmerend. Op onderstaande kaart hebben we de locatie van de Speeltuin en het Leeghwaterbad omcirkelt. Zoals u kunt zien liggen beide locaties vlak bij elkaar.

Klik hier voor de routebeschrijving naar Speeltuin de Speelkraam.

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Leeghwaterbad.

Met dank aan
Cultuurhuis Wherelant heeft een financiële bijdrage ontvangen om eenzaamheid onder ouderen in Purmerend tegen te gaan. Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds hebben dit bedrag beschikbaar gesteld, om activiteiten te ontplooien die de doelgroep tijdens de zomermaanden extra ondersteunen.

In Nederland waren voor de coronacrisis al veel ouderen die zich eenzaam voelden. De coronacrisis treft deze groep momenteel  extra zwaar. Zij kunnen weinig tot geen bezoek ontvangen, en alle groepsactiviteiten die normaal gesproken georganiseerd worden, zijn komen te vervallen. Buurthuizen en kunstencentra zijn gesloten en er kunnen geen bijeenkomsten of groepsuitjes plaatsvinden.

RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds willen er gezamenlijk voor zorgen dat eenzaamheid onder ouderen tegen wordt gegaan tijdens de zomermaanden. De fondsen hebben daarom een bedrag verdeeld onder organisaties in heel het land die zich inzetten voor senioren. 

 

Deel deze pagina