Thuiskunst met Wherelant

Zet je kunstenaarsbril op en kijk om je heen...

Cultuurhuis Wherelant mag dan dicht zijn, kunst is nooit ‘dicht’. Kunst is van alle tijden, alle plekken, alle momenten voor en door iedereen. Wat een mooi moment om dat juist nu te laten zien! Wij nodigen je daarom uit voor een speciale uitdaging waarmee je ook nog een leuke prijs (een cursus, workshop of teken- en schilderpakket) kunt winnen. 

Je ziet de bloemen op tafel, de koffie naast de krant, misschien staat er nog een bodempje wijn in de keuken en kijk… het potje kerrie op de plank en de boontjes voor vanavond. Je oog valt op de zon die mooi op de muur schijnt, je ziet schaduwen van binnen én buiten. Er liggen ook nog wat verkoolde stukjes hout in de open haard.

Wat kan je daar allemaal mee doen? Wat kun je ervan maken?

Daag jezelf uit!
Pak de krant of een tijdschrift en scheur deze in repen. Maak een gedicht of een collage. Giet de koffie op een palet en doop je penseel erin. Schilder er eens mee en bekijk het effect. En die bietjes voor vanavond, dat kookvocht, ook maar eens op het palet gieten. De bloemen in de vaas zijn bijna uitgebloeid. Alle bloemblaadjes liggen al op tafel. Kun je er een stilleven van maken met andere objecten uit je huis? 

Maar… ook die toevallige rangschikking van alledaagse objecten op de tafel, het aanrecht of in de kast. Of familielid of poes op de bank. Niets meer aan doen. Zet het op de foto, of maak er een tekening van. Verras ons en jezelf! Iedereen kan meedoen. Laat ons zien hoe jij je nu in deze tijd creatief uit en deel het met ons.

De prijswinnaars zijn op 1 april door onze directeur José getrokken en alle winnaars hebben ondertussen bericht gehad: 

Bekijk hier alle inzendingen voor de Thuiskunstwedstrijd

Op onze Facebookpagina staat het album met alle inzendingen + de namen van de makers en titels van de werken. 

    

  

     

  

     

      

    

    

   

  

              

      

        

Jeanette werkhoven(63), Schat staat de bokma koud!!!          

            

                   

      

                          

               

    

      

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina