Advies & ondersteuning

Wij ondersteunen scholen bij de vraag hoe zij tot goed en duurzaam cultuuronderwijs kunnen komen. Bijvoorbeeld door te adviseren over inhoudelijke, financiële en organisatorische aspecten. Denk hierbij aan begeleiding van visieontwikkeling, het in contact brengen van vakdocenten met jouw school, activiteiten opzetten, het aanboren van nieuwe geldbronnen. Een adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Voor het hele team ontwikkelen wij op aanvraag studiemiddagen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het leren van nieuwe vaardigheden, creatief omgaan met materialen, thema’s vertalen naar activiteiten in de klas of het ontwikkelen van procesgericht en vakoverstijgend denken.

De cursus interne cultuur coördinator is een bijscholing voor leerkrachten die de taak van ICC’er op zich nemen. Twee keer per jaar organiseert Cultuurhuis Wherelant een kennis- en netwerkbijeenkomst voor alle cultuur coördinatoren in Purmerend om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Bijscholing is ook mogelijk in de vorm van individuele coaching in de klas.

Deel deze pagina