Inloopmuseum foto Annemarie Vink.jpg

Jubileumexpositie Beeldenstorm

Meer dan veertig jaar Cultuurhuis Wherelant, dwars door vijf verhuizingen, drie logo’s en een naamsverandering en jaarlijks bijna 1500 cursisten, en zeker zoveel leerlingen en deelnemers in speciale groepen. Hoeveel mensen zijn dat in veertig jaar? En hoeveel kunstwerken?
Veel! Heel veel!!! Al ruim veertig jaar woedt er een heuse beeldenstorm, gecreëerd door enthousiaste cursisten, gevoed door inspirerende docenten.

Waarmee eer je een jubilerende organisatie meer dan met zichtbaar maken van al die de trotse meesterwerken? 
Met een beeldenstorm van meesterwerken op drie locaties in Purmerend: Het Stadhuis, Theater de Purmaryn en Cultuurhuis Wherelant. 

Wie doet er mee?
Op welk werk ben jij trots? Wat is jouw persoonlijke meesterwerk? Met welk werk overstijg je jezelf?
Graag nodigen wij (ex-)cursisten, leerlingen en deelnemers uit hun persoonlijke meesterwerk met ons te delen. Blijf daarvoor dicht bij je eigen motivatie en neem je inspiratie onder de loep. Mogelijk is de inbreng van een docent van cruciaal belang zijn geweest. Welk vuur is er bij jouw aangestoken?

Waarmee doe je mee?
Alle disciplines die tentoongesteld kunnen worden. Schilderijen, tekeningen en collages, beeldhouwwerk, keramiek, glas en sieraden, fotografie, schrijven en theater in beeld. Ook groepen (onderwijs, speciale groepen) kunnen meedoen met een gezamenlijk kunstwerk of presentatie.

Resultaat
Het verwachte resultaat is een grote diversiteit aan beelden in een scala aan technieken en werkvormen. De bindende factor is het meesterlijke in ieders werk: uniek, individueel en in zichzelf inspirerend.

Hoe doe je mee?
Je meldt je aan met een online aanmeldformulier.
In het online aanmeldformulier wordt ook gevraagd om een foto van max. 3 MB mee te sturen. Als je zelf zorgt voor een sokkel, dan de sokkel op de foto meenemen.
LET OP! Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Voorwaarden voor deelname

  • Het werk is gemaakt tijdens een cursus, activiteit of project van Cultuurhuis Wherelant. Dit werk mag zowel nieuw als gemaakt in voorgaande jaren zijn.
  • Werk op het platte vlak is ingelijst (met houten of aluminium lijst) en voorzien van een ophangdraad op voldoende afstand van de bovenrand (zodat ophang haak niet boven het werk uitkomt)
  • Werk op doek hoeft niet ingelijst, maar wel voorzien van ophangdraad aan achterkant van het werk.
  • Het formaat van vlak werk is max 1 meter in lengte en hoogte
  • Het formaat van ruimtelijk werk voor de vitrine is max 20 cm hoog, 30 cm in lang en 20 cm breed
  • Het formaat van ruimtelijk werk in de vrije ruimte is 30 cm breed (sokkel) en x hoog. Meeleveren van eigen sokkel is mogelijk
  • Deelname is voor eigen risico (schade door toedoen van de locatie wordt vergoed)
  • Het is geen verkoopexpositie
  • Bij inleveren je naam duidelijk op de achterkant, of onderkant van het werk vermelden
  • Maximaal 1 kunstwerk per deelnemer

Als het werk niet aan de gestelde voorwaarden voldoet wordt het niet opgenomen in de expositie.

Verdeling van de expositie over 3 locaties
De werken worden op basis van de foto’s en de meegestuurde gegevens verdeeld over de 3 locaties.
Je ontvangt 2 weken voor aanvang van de exposities bericht over de locatie waar jouw werk geëxposeerd wordt, met data van intake en teruggave van het werk.

Opening Beeldenstorm: februari 2024

Zou je mee willen helpen bij de inrichting van de exposities?
Klik dan hieronder voor meer informatie.

Deel deze pagina