Onderwijs

Cultuurhuis Wherelant op school
Cultuurhuis Wherelant is al vele jaren actief op tientallen scholen in Purmerend en omstreken. Nog geen veertig jaar, maar wel al heel lang. En dus ontbreekt ook het onderwijs tijdens dit jubileum natuurlijk niet! Er staan in ieder geval twee grote initiatieven op het programma.

Expositie: Rariteitenkabinet
Als je iets hebt gemaakt, dan wil je dat graag laten zien. En het liefst aan zoveel mogelijk mensen! Dit seizoen wordt een aantal scholen uitgenodigd een ‘Rariteitenkabinet’ te maken, waarin de gekste, grappigste of meest bijzondere kunstwerken worden tentoongesteld.
Onder leiding van de Wherelant-docenten gaan zoveel mogelijk leerlingen op school aan de slag. Om uiteindelijk in het Stadhuis van Purmerend bewonderd te kunnen worden. Komt dat zien!

PurVak in de voorjaarsvakantie: kom je ook op ons feestje?
Ken je PurVak? Elke schoolvakantie kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn bij Cultuurhuis Wherelant. De PurVak in februari wordt extra speciaal, want er alle workshops worden dit keer gegeven door de docenten beeldende vorming of theater die lesgeven op de scholen in Purmerend en de Beemster. Misschien dus wel door een juf of meester van jouw school!
Samen gaan we er een creatief feest van maken, waarbij we zoveel mogelijk technieken en materialen voorbij laten komen. Kom je ook? Het is op 20, 21 en 22 februari 2024. Houd onze website in de gaten voor het laatste PurVak-nieuws.

 

 

Deel deze pagina