Project Baantjer en de Rat

Achtergrondinformatie filmproject Baantjer en de Rat
Baantjer en de Rat is een unieke filmproductie met jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van Ciske de Rat in het format van de bekende televisieserie Baantjer. Inspecteur De Cock (met cee ooo cee kaa) en zijn beroemde assistent Vledder proberen de moord op te lossen op Ciske’s moeder. Iedereen is verdacht maar vinden zij uiteindelijk ook de dader?

Baantjer en de rat maken een film    Baantjer en de rat maken een film    Baantjer en de rat maken een film    Uitreiking appeltjes van Oranje 

 

 

 

 

De hoofdrolspelers zijn acteurs van theatergroep Flexibel die vaak al jaren met elkaar toneel maken bij Cultuurhuis Wherelant. In de film acteren de spelers samen met figuranten die zij zelf uitgekozen hebben, dit kan een familielid zijn of iemand anders die voor hen vertrouwd is. Daarnaast figureren leerlingen van het basis- en voortgezet speciaal onderwijs in een aantal scènes.

ConnActing Theater
Henriette ter Riet Lindeman en Steven Geldof zijn het artistieke team die deze film hebben vormgegeven samen met de acteurs. Henriette heeft de methodiek ConnActing Theater ontwikkeld en Steven is verantwoordelijk voor het camera- en montagewerk. Linda Meulenhoff heeft het decor van de filmsets gebouwd.

Documentaire
De ‘Making of’ wordt gemaakt om de ontwikkelde methodiek CONNACTING THEATER én het ontstaan van de film in beeld te brengen. Ook zullen individuele processen van de acteurs, gastspelers en figuranten getoond worden. Tijdens dit proces zal participatie plaatsvinden met de jonge en oudere acteur. De ‘Making Off’ zal beschikbaar gesteld worden aan andere instellingen en belangstellenden.

Trailer Baantjer en de Rat

Klik op onderstaande afbeelding om de trailer van de film te bekijken.

Trailer Baantjer en de Rat 

 

 

 

 

 

 

DVD BESTELLEN 
De DVD van Baantjer en de Rat kunt u bij ons bestellen. Niet alleen de film en The Making Of staan op de DVD maar er is ook een fotoalbum toegevoegd met foto’s van de geweldige première in de JT-bioscoop. U kunt de DVD voor € 15,- (exlusief verzendkosten) bestellen door een e-mail te sturen naar info@wherelant.nl.

DVD Baantjer en de Rat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt!

De film is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Fonds voor cultuurparticipatie, het Fonds voor verstandelijk gehandicapten, het VSB Fonds en het VSB Fonds beemster. Bioscoop JT Purmerend en Rotary Purmerend hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de première van de film. Daarnaast hebben diverse lokale ondernemers de productie van de film ondersteund met een kleine bijdrage of door het beschikbaar stellen van materiaal. Speciale dank gaat uit naar de ruim 25 vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor dit bijzondere project.

Fondsen en sponsoren film Baantjer en de Rat