Dans voor Twee hoofdfoto.jpg
AvT3.jpg

Atelier & Dans voor Twee

Dans en kunst voor kwetsbare senioren en hun mantelzorger

Atelier voor twee en Dans voor twee gaan over een moment voor jezelf, samen met je partner, kennis, vriend of (groot)ouder met bijvoorbeeld dementie, een lichamelijke beperking of ander ongemak, waardoor het moeilijk is geworden om deel te nemen aan leuke dingen. Het zijn activiteiten waar, ongeacht leeftijd of ervaring geleerd kan worden en ontwikkeling plaatsvindt.

SAMEN GENIETEN VAN KUNST BIJ ATELIER VOOR TWEE
Op elke zaterdag- en woensdagochtend schilderen, boetseren of tekenen we samen. Maar werken met met speksteen, vilt of met andere materialen mag ook. Leeftijd en ervaring spelen geen rol. Atelier voor twee is iets om samen te doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.

De deelnemers aan het Atelier voor twee zijn zeer divers. We verwelkomen mensen met een (beginnende) dementie, parkinson, alzheimer of mensen die moeten leven met de gevolgen van een hersenbloeding. Wil je ervaren of deze activiteit bij jullie past? Kom dan een keer kijken of meedoen. Bij Atelier voor twee werken de deelnemers onder begeleiding van ervaren docenten. Daarnaast zijn er vrijwilligers om te assisteren bij het werk of om even gezellig te praten. 

Praktische informatie 
Het atelier vindt het hele jaar door plaats op de woensdag- en zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur (inloop vanaf 10 uur) bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Om te kunnen deelnemen heb je een indicatie nodig. Voor deelnemers met indicatie is de activiteit kosteloos, voor de partner zijn de kosten € 7,50 per keer voor koffie en materiaal. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Marleen Hallie: m.hallie@wherelant.nl

SAMEN GENIETEN VAN BEWEGEN BIJ DANS VOOR TWEE
Het doel van Dans voor Twee is samen genieten van bewegen op muziek en van de gezelligheid met elkaar. Het is iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen. De ervaring is dat bewegen op muziek op een plezierige en gezellige wijze helpt bij het verbeteren van de lichamelijke conditie en het vertrouwen in eigen kunnen versterkt. De lessen zijn op dinsdag. Klik hier voor meer informatie over kosten en aanmelden.

Zichtbaar effect
Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen. Waar geen woorden voor zijn worden gedachten of gevoelens in beeld gebracht. Daarbij werkt het creatieve proces in op het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn. In een artikel van het NHD over Dans voor Twee vertellen een deelneemster en de dansdocent over hun ervaringen, u kunt dit hier downloaden.

Praktische informatie Dans voor Twee
De danscursus vindt plaats op dinsdagen van 10.30 tot 11.30 uur. De lesdata lopen het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. De deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage van € 5,- per persoon, mogelijk gemaakt door een subsidie voor kwetsbare ouderen. U kunt zich aanmelden voor een proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch via 0299 - 434777. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Marleen Hallie: m.hallie@wherelant.nl

Bekijk het filmpje van Atelier voor Twee 

Met dank aan
Atelier voor Twee is een samenwerkingsverband van Waterlandswelzijn, Gemeente Purmerend en Cultuurhuis Wherelant.

Deel deze pagina