feest Klivia banner Purmaryn.jpg

Feest in huize Klivia

Theatergroep Flexibel voor verbindend theater

Theatergroep Flexibel van Cultuurhuis Wherelant maakt al bijna 25 jaar, in de vrije tijd, muzikale voorstellingen. De acteurs spelen bewerkte klassieke of reeds bestaande stukken. De voorstellingen RomeA en JuliO, Hamlet, Midzomernachtsdroom en meest recent Lang en Gelukkig hebben zij al gespeeld in het theater. In 2013 zijn zij genomineerd voor het ‘Appeltje van Oranje’, met de film de Baantjer en de Rat.

 

Benefietvoorstelling voor de Theaterschool

Feest! is een benefietvoorstelling. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het oprichten van de Theaterschool, voor studenten met een verstandelijke beperking. De Theaterschool start in het najaar 2022 bij Cultuurhuis Wherelant.

De Theaterschool wil door middel van theater jongeren stimuleren in hun creatieve, cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling. Met als doel hun kansen te vergroten en een werkplek te vinden na afronding van de opleiding. Dit kan in de theaterwereld maar ook daarbuiten zijn. Want de vaardigheden die je leert als acteur zijn bij uitstek geschikt om eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten waar je dagelijks profijt van hebt in de samenleving.

“Wij gaan jongeren met een verstandelijke beperking opleiden tot acteurs die klaar zijn voor het werkveld. Tegelijkertijd willen wij de film en theaterwereld uitnodigen tot een inclusieve weerspiegeling van de maatschappij. Hun pure, authentieke en originele speelstijl verrijkt de theaterwereld en zal menig publiek in het hart raken!”  Artistiek leider Henriette ter Riet.

Vrienden worden van de Theaterschool? Doneer hier.

Deel deze pagina