HeaderFacebook.jpg

Lang en Gelukkig

Theatergroep Flexibel voor verbindend theater

Dit theatergezelschap van ruim dertig acteurs met een verstandelijke beperking bestaat al meer dan 25 jaar bij Cultuurhuis Wherelant. Elke zondagmiddag is er theaterles, om de paar jaar maakt Flexibel een grote voorstelling.  In 2017 speelde Theatergroep Flexibel van Cultuurhuis Wherelant  'Lang & Gelukkig' in theater de Purmaryn in Purmerend. Een doldwaze sprookjesparade, waarin de prins een bal ‘old-fashioned’ vindt, Roodkapje geen interesse heeft in haar oma en Assepoester maar liefst negen stiefzussen blijkt te hebben.

Flexibel stond op het podium met een bont gezelschap aan gastspelers uit Purmerend: leden van de fanfare Kunst na Arbeid , Theatergroep Purple, Nick van Leeven band, bejaarden van de Rusthoeve, kinderen van de Martin Luther Kingschool, speciaal (voortgezet) onderwijs en de OBS ’t Prismabejaarden. En de ConnActors Mart van den Hout, Harry de Groot, Geoffrey Nijenhuis, Dennis Burger, Arno Uijldert, Marianne van Zeijlen, Tim Schuitvlot en Amer Alomary.
Regie: Henriette ter Riet en haar regieassistent Tamara Hermes. 

Lang & Gelukkig is mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB fonds, Fonds verstandelijk gehandicapten en Fonds Cultuurparticipatie. Ook lokale partners zoals Rodi Media, Rotary Polderland en drukkerij Rijser ondersteunen het project. 15 winkeliers in ’t Stadje hebben meegedaan aan de Sprookjesspeurtocht in oktober ’17, en Hegron Cosmetics heeft voor alle vrijwilligers een verwenpakket ter beschikking gesteld. 

Deel deze pagina