Nieuws

23 mei 2017

Djembé workshop voor senioren (65+)

KUNSTGENOTEN organiseert donderdag 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur een workshop Djembé voor senioren (65+). 
Lees verder

Deze laagdrempelige workshop is geschikt voor iedereen. Tijdens de workshop komt u veel te weten over dit bijzondere instrument uit West-Afrika waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw. Maar u gaat uiteraard ook zelf aan de slag. Voor iedere deelnemer is een djembé aanwezig en u leert de basisbeginselen om de djembé te leren bespelen. U bespeelt het instrument zittend op een stoel.

Afrikaanse percussie
De van oorsprong Senegalese percussionist Cheikh Andji is de inspirerende docent bij deze workshop. Hij zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis, de muzikale traditie en het gebruik van de djembé. Uiteraard geeft hij ook een demonstratie van zijn kunnen. De docent is werkzaam bij Djembefola , dit is een organisatie voor Afrikaanse dans en percussie. De Afrikaanse muziek is muziek die door inheemse Afrikaanse volkeren al van generatie op generatie wordt overgedragen. Djembefola werkt alleen met traditionele griots; een muzikant, dichter of lofzanger die beschouwd wordt als bewaarder en verteller van mondeling overgebrachte tradities en geschiedenis.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren
KUNSTGENOTEN in beweging, organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het programma vindt u op de website www.evean.nl. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op, wij kijken samen naar een oplossing. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Evean en Spurd.

Aanmelden en meer informatie
De workshop vindt plaats op donderdag 8 juni van 10 tot 12 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 5,- (inclusief koffie en thee) welke u contant kunt afrekenen voor aanvang van de workshop. U dient zich aan te melden via mail cursusbureau@evean.nl of telefonisch via nummer 088-3833397.