Nieuws

11 september 2017

Gratis proeflessen in oktober

In oktober kun je meedoen met gratis proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant. Het betreft lessen Aquarel, Fotografie en Portretmodel. De proeflessen zijn een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en mede cursisten.
Lees verder

Schilderen met aquarel
Dinsdag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur kunnen geïnteresseerden meedoen met een proefles schilderen met aquarelverf van Ingrid Pasmans. In haar cursus komen alle technieken van aquarel aan de orde; opspannen van papier, nat in nat schilderen, nat op droog schilderen, transparantie, kleurmengen, de opbouw van een werk, het gebruik van maskeermaterialen, zout, en het gebruik van mengtechnieken met krijt en inkten. De begeleiding is persoonlijk en individueel, er is ruimte voor zowel beginners en gevorderden. Je kunt je aanmelden voor deze gratis proefles door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of bel naar 0299 - 434 777. Aanmelden is wenselijk omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Bij voldoende interesse gaat de cursus in de week na de proefles van start.

Fotografie basis
Woensdagavond 4 oktober van 19.30 -21.30 uur kunnen geïnteresseerden meedoen met een gratis proefles Fotografie van onze nieuwe docent Marc Dorleijn. Het betreft een introductie van de basiscursus fotografie. Als je meer wilt dan het standaardplaatje op de automaat is een cursus fotografie bij Marc Dorleijn een goede start. Lees hier wat hij zelf vertelt over de cursus: “Ook als je je eigen foto’s bekijkt en soms denkt: ‘dat kan beter, maar hoe?, kan ik je verder helpen. Ik ben geen techniek “freak” maar ben van mening dat enige kennis van de techniek onontbeerlijk is. Bewust gebruik van sluitertijd en diafragma, welk brandpunt van mijn (zoom)lens ga ik gebruiken, welke kleurbalansinstelling geeft het gewenste effect. Vragen waarop je straks de antwoorden weet. “

De cursus gaat op 18 oktober van start en bestaat uit 8 lessen die om de week worden gegeven.

Portret model tekenen/schilderen
Dinsdag 10 oktober van 13.30 tot 16.00 uur kun je meedoen met een proefles Portret model tekenen/schilderen van Pieter Schmits: "Een mensfiguur vast te leggen boeit altijd. En met wat geduld en concentratie is het goed te doen, in een plezierige en ontspannen sfeer. De beginner maakt stap voor stap kennis met de materie. Dat begint met kijken en een eerste schets aan de hand van een sjabloon. Vervolgens komen aspecten langs als anatomische vorm, ruimtelijkheid, gelaatsuitdrukking en licht en kleur".

De cursus gaat bij voldoende belangstelling op 17 oktober van start en bestaat uit 8 lessen.

Praktisch
Alle proeflessen vinden plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Deelname aan de proefles is gratis maar aanmelden is wel verplicht . Dit kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl.