Nieuws

14 mei 2018

Extra feestelijk Open Huis

Zet zondag 9 september alvast in je agenda. Dan houden we in de middag ons 10e Open Huis op de Van IJsendijkstraat en daar geven we een extra feestelijk tintje aan. De band Bohemian Soldiers zorgt voor muzikale gezelligheid in de foyer en ateliers waar de band speelt en tegelijk model staat. Er zijn hapjes en drankjes en ook kinderen zijn van harte welkom! 
Lees verder

Bezoekers  kunnen meewerken aan een gezamenlijk groeikunstwerk, model tekenen, meedoen met een gratis proefles of deelnemen aan één van de creatieve activiteiten. In één van de schildersateliers wordt een bijzonder ‘levend stilleven’ opgesteld dat getekend en geschilderd kan worden. Docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de cursussen en workshops die zij komend seizoen geven. Kom een kijkje nemen in de ateliers waar verschillende technieken gedemonstreerd worden of doe actief mee. Schuif aan tafel en voel hoe het is om wol, leer of metaal te bewerken, stap achter een ezel of ervaar hoe het is om in hout of steen te hakken of een portret te fotograferen. Het kan allemaal tijdens het Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur.

Gratis proeflessen dans, theater en ballet workout
Om een goed beeld te krijgen van de cursussen Ballet workout, Afrikaans dansen en onze theaterproductie kan men meedoen met een korte proefles in de theaterzaal. De lessen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Het is een leuke manier om kennis te maken met de docent en geeft een goede indruk van de lessen die in september starten. Het programma is als volgt: Ballet workout van 13.30 -14.00 uur, Theater van 14.15 -14.45 uur en Afrikaans dansen van 15.00 – 15.30 uur.

Nieuwe cursussen
Komend seizoen staan er nieuwe cursussen op het programma zoals de theaterproductie, creatieve beeldbewerking, fijnschilderen, intuïtief schilderen en basis boetseren. In oktober start een korte coachingscursus voor kunstenaars die willen leren om zichzelf en hun werk te presenteren. Voor fotografen die werk willen maken van de ontwikkeling van een persoonlijke visie en daarmee naar buiten willen treden, is de praktijkcoaching fotografie een nieuwe optie. In september start de jaarcursus kunstgeschiedenis met als overkoepelend thema: ‘Licht en kleur in de geschiedenis van de beeldende kunst’. Kijk hier voor meer informatie over het overige aanbod cursussen en workshops.

Meer informatie?
Het Open Huis is zondag 9 september van 13.00 – 16.00 uur. De activiteiten worden aangeboden in een doorlopend programma alleen de dans en theaterlessen zijn op een specifieke tijd. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de Van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog.