Nieuws

26 maart 2018

Start kindertekenschool (7 - 10 jaar)

Op woensdag 16 mei start Cultuurhuis met de kindertekenschool voor creatieve kinderen van 7 - 10 jaar.
Lees verder

Tussen 1826 en 1957 had Purmerend een echte Stadsteekenschool. Hier werd in de avonduren aan jongens en meisjes gedegen tekenles gegeven. Tekenen is de basis van veel kunsten en als je dit goed leert, heb je daar je hele leven plezier van. De nieuwe tekenschool van Cultuurhuis Wherelant is voor  kinderen van ca. 7 tot 10 jaar die het leuk vinden om te tekenen. Zij krijgen les van een echte kunstenaar. Aanmelden kan voor een blok van 10 lessen. De eerste periode start op woensdag 16 mei bij Cultuurhuis Wherelant, de lestijd is van 14.30 – 16.30 uur.

Elke week een andere les
Bij de kindertekenschool leren de kinderen elke week iets nieuws. Zij leren onder andere hoe je een mooi gezicht tekent en  prachtige bloemen of planten. Zij krijgen les in hoe je het allermooiste  kleurpotloden kunt gebruiken, kleuren kunt mengen en arceren. Er wordt met verschillende materialen gewerkt zoals houtskool, inkt, conté of vetkrijt zodat een les nooit verveeld. Belangrijk is ook het goed leren kijken om de werkelijkheid zo realistisch mogelijk weer te geven maar ook werken vanuit de eigen fantasie komt aan bod. 

Inschrijven en kortingsregeling
De kosten voor 10 lessen zijn € 135,- inclusief materiaal. In het geval er meerdere kinderen uit 1 gezin een cursus volgen bij Cultuurhuis Wherelant ontvangt u 20% korting op de goedkoopste cursus. Inschrijven kan hier of bel naar 0299 – 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Heeft u een financiële bijdrage nodig om uw kind mee te kunnen laten doen? Dan kunt u een beroep doen op het Jeugdcultuurfonds. Meer informatie kunt u opvragen bij  het klantcontactcentrum van de gemeente Purmerend.