Nieuws

2 maart 2018

Workshop fotografie voor mensen met een verstandelijke beperking

Altijd al willen leren om goede foto’s te maken met een echte camera? Cultuurhuis Wherelant biedt die kans op zaterdag 24 maart van 13.00 tot 15.00 uur met een workshop fotografie voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees verder

Het thema van de workshop gaat over familie. Het is niet alleen een hele leuk workshop waar je veel van leert, maar deelnemers hebben ook de mogelijkheid om hun beste foto in te sturen voor de Landelijke fotowedstrijd van Stichting Kunstbaas.

Fotostudio
De workshop wordt gegeven door docent Almer Vet die al jaren de cursus fotografie speciaal geeft bij Cultuurhuis Wherelant. De deelnemers leren met een echte camera werken en ontdekken hoe zij deze het beste kunnen bedienen. Het is een introductie les waarbij flink geoefend wordt.  Deelnemers kunnen hun eigen camera meenemen, maar als zij deze niet bezitten dan wordt er een camera geregeld.

Landelijk foto expositie Kunstbaas
Het thema van deze workshop fotografie is ‘Familie’. Dit kan de eigen familie zijn of bijvoorbeeld een familie kabouters of wat men zelf bedenkt bij dit thema. In de fotostudio van Cultuurhuis Wherelant gaan de deelnemers hiermee aan de slag. Als de foto’s goed gelukt zijn dan is het mogelijk om de mooiste foto in te sturen naar de Landelijke fotowedstrijd van Kunstbaas; een stichting die aandacht vraagt voor fotografen en videomakers met een verstandelijke beperking. Dit jaar organiseren zij de eerste Kunstbaas foto-expositie.

Meer informatie
De workshop vindt plaats op zaterdag 24 maart van 13.00 – 15.00 uur  bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl o.v.v. workshop ‘Fotografie familie’ of bel naar de administratie: 0299-434777. De kosten voor deelname bedragen €2,- per persoon, dit kan contant betaald worden aan de docent op de dag van de workshop. Kijk voor meer informatie op www.wherelant.nl voor een overzicht van alle cursussen en activiteiten.

workshop-fotografie-voor-mensen-met-een-beperking.jpg