Slider PurVak website pagina.jpg

PurVak

Gratis activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties

Elke schoolvakantie organiseert Cultuurhuis Wherelant, samen met Spurd, Clup Welzijn en H20, een boordevol programma met creatieve workshops en sport- en spelactiviteiten. Helemaal gratis voor alle Purmerendse kinderen van 6 t/m 12 jaar.
PurVak staat voor Purmerendse Vakantieactiviteiten en bestaat al sinds 1972.

PurVak bij Cultuurhuis Wherelant: 30 april, 1 en 2 mei 2024

In de meivakantie op dinsdag, woensdag en donderdag (30 april, 1 en 2 mei) kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant. Per dag zijn er verschillende activiteiten die zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.

Programma
Het thema van de PurVak in mei is Recht en Hoekig. En dit zijn de workshops die je allemaal kunt doen:

Schema PurVak mei 2024

LET OP! Vanwege de toenemende drukte op de PurVak hebben we besloten deze editie op een nieuwe manier te organiseren. Aan het begin van een blok (ochtend of middag), mogen alle kinderen twee workshops uitkiezen. Ze krijgen daarvoor kaartjes. Per workshop is een vast aantal kaartjes beschikbaar. Zijn de kaartjes op, dan is de workshop vol. In dat geval kies je een andere workshop waar wel nog kaartjes voor zijn.
De eerste workshop duurt ruim een uur. Daarna draait iedereen door naar de tweede workshop, die ook ruim een uur duurt. Het laatste kwartier verzamelen we in het theater voor een presentatie van de twee theaterworkshops.

Deze opzet zorgt ervoor dat er meer rust is tijdens de lessen en de docenten hun opdrachten beter kunnen begeleiden. Het is dus niet meer mogelijk om alles te doen. Je kunt wel in de middag weer terugkomen en twee andere workshops kiezen. We hopen jullie in de voorjaarsvakantie te mogen verwelkomen!

Praktische informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag, dan missen de kinderen de uitleg niet.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Aan het einde van de ochtend of middag kan iedereen weer opgehaald worden. Je vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.
Kun je nu niet meedoen? Geen probleem! Elke schoolvakantie is er weer een nieuwe PurVak.

Er zijn tijdens PurVak gedurende de hele vakantie tal van sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren op diverse locaties in Purmerend.
Cultuurhuis Wherelant werkt voor PurVak samen met Spurd, Clup Welzijn, Bibliotheek Waterland en H20.

              

Deel deze pagina