PurVakPosterHeader-50.jpg

PurVak

Gratis activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties

Elke schoolvakantie organiseert Cultuurhuis Wherelant, samen met Spurd en Clup Welzijn, een boordevol programma met creatieve workshops en sport- en spelactiviteiten. Helemaal gratis voor alle Purmerendse kinderen van 6 t/m 12 jaar.
PurVak staat voor Purmerendse Vakantieactiviteiten en bestaat al sinds 1972.

PurVak Kerstvakantie bij Wherelant: 3, 4 en 5 januari. 

‘DOE MAAR DUURZAAM!’
Van 3 t/m 5 januari kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant.
Per dag zijn er verschillende activiteiten die zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.

Voor een goed begin van 2023 is gekozen voor het thema ‘duurzaamheid’.
Recyclen, papier scheppen en klimaatneutraal theater maken
Kinderen kunnen meedoen aan creatieve workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Binnen het thema ‘duurzaamheid’ wordt er deze editie vrijwel al het materiaal gerecycled. Zo gaan we broches maken van afvalmateriaal, een tas van oud textiel en een kunstwerk van kroonkurken. Ook kun je leren hoe je zelf papier maakt en hoe we dat de volgende dag kunnen gebruiken voor nieuwjaarskaarten. Tijdens het dansen en theater maken worden tot slot onze CO2-voetadrukken weer gecompenseerd. 

Binnenkort staat hier schema met alle workshops van januari. Doe jij ook (weer)mee?

Praktische informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag, dan missen de kinderen de uitleg niet. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Aan het einde van de ochtend of middag kan iedereen weer opgehaald worden. Je vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Er zijn tijdens PurVak gedurende de hele kerstvakantie tal van sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren op diverse locaties in Purmerend van Spurd, Clup Welzijn en H20.
Meer informatie hierover staat ook op de website van Purvak

Kun je niet meedoen in de kerstvakantie? Geen probleem! Elke schoolvakantie is er weer een nieuwe PurVak.
- In de voorjaarsvakantie: 28 februari, 1 en 2 maart

 

Deel deze pagina