AvT3.jpg

Atelier voor twee

Voor kwetsbare senioren en hun mantelzorger

Atelier voor twee is een moment voor jezelf, samen met je partner, kennis, vriend of (groot)ouder met bijvoorbeeld dementie, een lichamelijke beperking of ander ongemak, waardoor het moeilijk is geworden om deel te nemen aan leuke dingen. Het is een activiteit waar, ongeacht leeftijd of ervaring geleerd kan worden en ontwikkeling plaatsvindt.

Samen genieten
Op elke zaterdagochtend schilderen, boetseren of tekenen we samen. Maar werken met met speksteen, vilt of met andere materialen mag ook. Leeftijd en ervaring spelen geen rol. Atelier voor twee is iets om samen te doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.

De deelnemers aan het Atelier voor twee zijn zeer divers. We verwelkomen mensen met een (beginnende) dementie, parkinson, alzheimer of mensen die moeten leven met de gevolgen van een hersenbloeding. Wil je ervaren of deze activiteit bij jullie past? Kom dan een keer kijken of meedoen.

Bij Atelier voor twee werken de deelnemers onder begeleiding van ervaren docenten. Daarnaast zijn er vrijwilligers om te assisteren bij het werk of om even gezellig te praten.

Zichtbaar effect
Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen. Waar geen woorden voor zijn worden gedachten of gevoelens in beeld gebracht. Daarbij werkt het creatieve proces in op het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn.

Praktische informatie 
Het atelier vindt het hele jaar door plaats op de woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Om te kunnen deelnemen heb je een indicatie nodig. Voor deelnemers met indicatie is de activiteit kosteloos, voor de partner zijn de kosten € 7,50 per keer voor koffie en materiaal. 

Bekijk het filmpje 

Met dank aan
Atelier voor Twee is een samenwerkingsverband van Waterlandswelzijn, Gemeente Purmerend en Cultuurhuis Wherelant.

Deel deze pagina