groepsportret.jpg

Kunstgenoten in beweging

Voor senioren (60+) die graag leeftijdsgenoten ontmoeten

Kunstgenoten in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren uit de regio Waterland. De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het aanbod is een combinatie van doen, cultuur en kennis. Iedereen van 60 jaar en ouder kan tegen een kleine vergoeding meedoen. Senioren met een minimum inkomen kunnen gratis deelnemen. Het actuele programma voor het najaar van 2020 kunt u hier downloaden. De activiteiten vinden plaats op donderdagochtend van 10 tot 12 uur. Veelal bij Cultuurhuis Wherelant of Bibliotheek Waterland en soms op een andere locatie als dit nodig is voor de desbetreffende activiteit. U bent vanaf 9.30 uur welkom, de koffie staat klaar! De locaties waar de activiteiten plaatsvinden zijn zo ingericht dat iedereen voldoende afstand kan bewaren en er is goede ventilatie en desinfectiemiddel aanwezig. 

Aanmelden vanaf september 2020 via Bibliotheek Waterland
Vanwege de RIVM maatregelen hebben we een aantal wijzigingen door moeten voeren om de 1,5 meter afstand te waarborgen. De groepen zijn kleiner en u kunt zich voortaan alleen nog aanmelden via de website van de bibliotheek:
www.bibliotheekwaterland.nl/kunstgenoten. U meldt zich per activiteit aan en betaalt gelijk het bedrag voor de activiteit. U ontvangt vervolgens een toegangskaart via de mail. Vindt u het aanmelden op deze wijze lastig, neem dan contact op met de bibliotheek (0299- 433323) of ga naar de servicebalie van een bibliotheek bij u in de buurt. De medewerkers helpen u graag.
NB. Minima kunnen gratis deelnemen, neem contact op met Bibliotheek Waterland (0299-454072) voor meer informatie.

Voor en door senioren
Het onderscheidende kenmerk van Kunstgenoten is dat senioren zelf het wekelijks programma bepalen en de organisatie van de activiteiten op zich nemen. Zij hebben de regie en krijgen ondersteuning van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Bibliotheek Waterland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Schipper, Afdelingshoofd cursussen en projecten: i.schipper@wherelant.nl

Vrijwilligers zijn welkom
Lijkt het u ook leuk om een bijdrage te leveren aan Kunstgenoten in beweging? U kunt participeren door zitting te nemen in de programmacommissie, als vrijwilliger in de vorm van gastheer/gastvrouw, begeleider of anderszins. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Schipper via telefoonnummer 0299 – 434 777.

Met dank aan
Kunstgenoten in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd  en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend.

Deel deze pagina