groepsportret.jpg

Kunstgenoten in beweging

Voor senioren (60+) die graag leeftijdsgenoten ontmoeten

Kunstgenoten in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren uit de regio Waterland. De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het aanbod is een combinatie van doen, cultuur en kennis. Iedereen van 60 jaar en ouder kan tegen een kleine vergoeding meedoen. Senioren met een minimum inkomen kunnen gratis deelnemen.

Voor en door senioren
Het onderscheidende kenmerk van Kunstgenoten is dat senioren zelf het wekelijks programma bepalen en de organisatie van de activiteiten op zich nemen. Zij hebben de regie en krijgen ondersteuning van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Bibliotheek Waterland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Schipper, Afdelingshoofd cursussen en projecten: i.schipper@wherelant.nl

De activiteiten vinden plaats op donderdagochtend van 10 tot 12 uur. Veelal bij Cultuurhuis Wherelant of Bibliotheek Waterland en soms op een andere locatie. U bent vanaf 9.45 uur welkom, de koffie staat klaar! Het nieuwe programma voor het najaar van 2021 wordt binnenkort bekend gemaakt. Wilt u deze zomer al leuke dingen ondernemen? Lees dan vooral nog even verder.

Samen de zomer door, ook in 2021
KUNSTGENOTEN in beweging organiseert deze zomervakantie weer een extra programma voor senioren (60+) op de donderdagochtend. De activiteiten vinden plaats in de buitenlucht. We zorgen voor verspreide zitgelegenheid, koffie of thee en op elke locatie is het mogelijk om gebruik te maken van een toilet. Alle richtlijnen over afstand houden en hygiëne worden in acht genomen. Er kunnen per activiteit een beperkt aantal mensen meedoen. Het is dus extra belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt. U kunt zich aanmelden via deze link: Programma Kunstgenoten zomer 2021.

Hier staan alle activiteiten vermeld. U kunt zich voor meerdere activiteiten tegelijk aanmelden en ook met meerdere personen tegelijk. U rekent vervolgens alle producten af die in uw 'winkelmandje' zitten. U betaalt € 5,- per activiteit. De details over de definitieve locatie ontvangt u via een bevestigingsmail, een paar dagen vóór aanvang van de activiteit. 

Samen de zomer door is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Vrijwilligers zijn welkom
Lijkt het u ook leuk om een bijdrage te leveren aan Kunstgenoten in beweging? U kunt participeren door zitting te nemen in de programmacommissie, als vrijwilliger in de vorm van gastheer/gastvrouw, begeleider of anderszins. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Schipper via telefoonnummer 0299 – 434 777.

Met dank aan
Kunstgenoten in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd  en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend.

Extra sportieve en creatieve zomeractiviteiten voor senioren
Spurd en Cultuurhuis Wherelant bieden dit jaar nog een extra programma aan in juli en augustus voor 60+ers op de velden van FC Purmerend en VPV Purmersteijn. Naast het actieve programma op het veld kunt u ook creatief in beweging komen tijdens één van de creatieve workshops bij de kantine. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Wanneer?
Elke donderdagmiddag in juli en augustus van 13:30 -16:00 uur. Klik hier om de flyer te downloaden met meer informatie.

Deel deze pagina