Expositie deelnemers Coachingsatelier

Expositie deelnemers Coachingsatelier Kerkhof-galerie

Van 17 juli t/m 1 augustus exposeren deelnemers van het Coachingsatelier in de Kerhof-galerie én bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.


Vrijdag 16 juli vond de certificering plaats van het Coachingsatelier KunstWerkt! Deelnemers Susan Kwak, Gertjan Dubbeld en Renske Ruiter ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Harry Rotgans. De certificering vond plaats op één van de allermooiste plekken van Purmerend aldus de wethouder: de Kerkhof-galerie! De certificering vormt, samen met een eindexpositie, de afsluiting van een tweejarig traject waarbij de deelnemers zich ontwikkeld hebben in diverse kunstdisciplines. KunstWerkt! is een samenwerkingsproject van Cultuurhuis Wherelant en Reakt. 

Feestelijke opening expositie
In het witte kerkje hebben de drie kunstenaars een prachtige expositie ingericht met een selectie van hun eigen werk. Het is een feestelijke opening met familie, vrienden en genodigden. Kees Kasbergen van de Kerkhof-galerie heet iedereen welkom en leest drie gedichten voor uit de poëzie bundel van Renske Ruiter. Jantine Geels, kunstcoach van Cultuurhuis Wherelant, en Fleur Bolink, trajectbegeleider Reakt, blikken terug op de ontwikkeling van de kunstenaars en vertellen hoe zij twee jaar naar dit moment hebben toegewerkt. De expositie toont een mooi overzicht met bijzondere leerwerken, etsen, bewegende 3D prints en ‘schedelverhalen’. Van 17 juli t/m 1 augustus is de expositie te zien in de Kerkhof-galerie aan de Overweersepolderdijk 24 op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00 uur. De beeldentuin is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur.

Extra expositie bij Cultuurhuis Wherelant
De drie kunstenaars exposeren ook een deel van hun werk bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De expositie is open op woensdag en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en op donderdag van 9.30 tot 16.00 uur. Gertjan toont zijn schilderijen, etsen, aquarellen en tekeningen. Renske stelt o.a. een heel actueel schilderij tentoon met als titel: ’Verdronken thuis’ en Susan laat een aantal kleine tekeningen en schilderingen zien.

Activering en participatie door KunstWerkt!
Reakt en Cultuurhuis Wherelant werken al ruim 15 jaar samen om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van de re-integratie van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van (arbeids-) re-integratie, participatie en ontwikkeling. De begeleiding vindt individueel plaats en in groepsverband. Met elke cliënt wordt een maatwerktraject uitgezet, waarin individuele wensen en doelen worden behaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cultuurhuis Wherelant (0299 -434777) of met Reakt (088-3577880).

 

Deel deze pagina