Inloopmuseum foto Annemarie Vink.jpg
Rooster 2023 Programma inloopatelier

KunstWerkt!

Kunst(educatie) en coaching voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Plezier, inspiratie en zelfregie
Dat is wat je ervaart als je meedoet aan één van de programma’s van KunstWerkt! Als je kunst maakt, leer je verschillende dingen: wat spreekt je aan, wat combineert, hoe maak je iets van klei, verf of hout, wat gaat je makkelijk af, wat is moeilijk. Kunst en zorg vinden elkaar in onze ateliers. Je kunt deelnemen aan het Basisatelier (Reakt), het Inloopatelier, het Coachingsatelier of aan het Atelier voor iedereen. De kunstdocenten van Cultuurhuis Wherelant bieden een keur aan (kunst-)technieken en (kunst-)disciplines. Als je van theater houdt, kun je meedoen met de theaterlessen. De KunstWerkt! activiteiten bieden structuur, veiligheid, contact met anderen en zelfvertrouwen. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jantine Geels, Afdelingshoofd speciale groepen en projecten: j.geels@wherelant.nl

Deelnemers, docenten en projectleiders vertellen je in onderstaand filmpje wat KunstWerkt! is.

Een traject met groeimogelijkheden
Je start bij Reakt in het Basisatelier als je nog nooit iets gedaan hebt. Daarna volg je bij Cultuurhuis Wherelant workshops bij diverse kunstdocenten tijdens het Inloopatelier.
Een volgende stap is het Coachingsatelier; een tweejarig leer- en werktraject als je meer te weten wil komen over kunst.
Zelfstandig werken aan je eigen projecten doe je in het Atelier voor iedereen.

Samenwerking
Al jaren werken Reakt en Cultuurhuis Wherelant samen in de ontwikkeling van deze programma’s, en er is gebleken dat Kunst Werkt!

Deel deze pagina