Onze visie

Cultuurhuis Wherelant staat voor goed en duurzaam cultuuronderwijs: een langlopende, structurele samenwerking die aansluit bij de visie van de school en niet afhankelijk is van tijdelijke subsidies.

Waarom kunstonderwijs?
Door kunst- en cultuuronderwijs leren kinderen de wereld om hen heen vorm en inhoud geven. Ze leren te onderzoeken, te experimenteren, samen te werken en ontwikkelen creativiteit. Stuk voor stuk vaardigheden die onmisbaar zijn in de huidige en toekomstige maatschappij.
Kunstonderwijs verrast, raakt, prikkelt en inspireert, biedt context, verbindt, daagt uit en verwondert. Daarnaast geeft het plezier, helpt het leerlingen hun onvermoede talenten ontdekken.

Hoe doen we dat?

Bij Cultuurhuis Wherelant werkt zowel binnenschools als buitenschool een team van professionele kunstdocenten aan goed en duurzaam cultuuronderwijs op de scholen in en om Purmerend. We werken hierin nauw samen met kunst- en cultuuronderwijs leren kinderen de wereld om hen heen vorm en inhoud geven. Ze leren te onderzoeken, te experimenteren, samen te werken en ontwikkelen creativiteit. Stuk voor stuk vaardigheden die onmisbaar zijn in de huidige maatschappij. Kunstonderwijs verrast, raakt, prikkelt en inspireert, biedt context, verbindt, daagt uit en verwondert. Daarnaast geeft het plezier, helpt het leerlingen hun onvermoede talenten ontdekken. 

Wat doen we?
Onze afdeling Onderwijs werkt altijd op maat en in dialoog met de school.
Je kunt bij ons terecht voor o.a.:

Voor wie?

  • alle scholen uit Purmerend, Beemster en de regio
  • primair onderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs (primair en voorgezet)
  • voor leerlingen, leerkrachten, ICC’ers, directies en besturen

 

Deel deze pagina