20180420_007.jpg

Informatie voor de behandelaar

KunstWerkt!: een innovatief concept voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Cliënten met creatieve en kunstzinnige interesses volgen KunstWerkt! programma's bij Cultuurhuis Wherelant. Kunst, kunsteducatie en coaching voor mensen met een psychiatrische achtergrond blijken belangrijke factoren te zijn voor herstel, autonomie, persoonlijke- en creatieve ontwikkeling en het weer ‘mee kunnen doen’. We zijn trots op wat de deelnemers ervaren en bereiken.

KunstWerkt! is een innovatief concept, ontwikkeld door Jantine Geels van Cultuurhuis Wherelant en Kaj Glasbergen, kunstcoach en Fleur Bolink, trajectbegeleider van Reakt. Het bestaat uit een vierfasenmethodiek.  De 1e fase vindt in het Basisatelier in de zorginstelling plaats. De volgende fases vinden plaats bij Cultuurhuis Wherelant. De 2e fase bestaat uit laagdrempelige activiteiten waar deelnemers hun talenten en interesses verder ontdekken. Dit is het Inloopatelier. De 3e fase is het individueel gerichte Coachingsatelier. De begeleiders zijn alle professionele kunstdocenten die met zorg en aandacht hun kennis delen met de deelnemers. Die hen aanspreken op hun mogelijkheden en talenten.

Onze ervaringen en aanbevelingen zijn gebundeld in de publicatie  KunstWerkt!. Je kunt dit boek bestellen. 

Het is onze wens dat meer kunstencentra en zorginstellingen een partnerschap aangaan, zoals het in Purmerend al jaren goed werkt. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op. 

Deelnemers kunnen meedoen aan KunstWerkt! met een WMO indicatie. Deze wordt aangevraagd bij REAKT. Lees meer.

Samenwerkingspartners
Reakt, Gemeente Purmerend

Deel deze pagina