Dans Early Motion_ Fotograaf Kim Doeleman.jpg

Dans Actief

Dans
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
ma 16 jan '23 t/m ma 03 jul '23 19:45 - 20:45 uur 25 lessen Marjolein Harms Volwassenen (18+) 5,00 P.P/P.L.
Inschrijven
di 24 jan '23 t/m di 04 jul '23 10:30 - 11:30 uur 24 lessen Marjolein Harms Volwassenen (18+) 5,00 P.P/P.L.
Inschrijven

Samen dansen is samen genieten

Dans Actief is speciaal voor mensen met parkinson of dementie én hun mantelzorger. Het doel van Dans Actief is (samen) genieten van bewegen op muziek en van de gezelligheid met elkaar; in een vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen. De ervaring is dat bewegen op muziek op een plezierige en gezellige wijze helpt bij het verbeteren van de lichamelijke conditie en het vertrouwen in eigen kunnen versterkt.

Zichtbaar effect
Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op lijf en geest. In een artikel van het NHD over Dans voor Twee (=voorloper Dans Actief) vertellen een deelneemster én de dansdocent over hun ervaringen. Bekijk het artikel hier.

Praktische informatie Dans Actief
Er is Dans Actief op twee niveaus:

  • Dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur: dans vanuit en bij een stoel, al naar gelang de mogelijkheden.
  • Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur: actieve groepsdans op basis van de individuele mogelijkheden en wensen.

De lessen zijn het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. Je meld je aan voor de danscursus naar keuze. De kosten worden gefactureerd naar gevolgde lessen, in maandelijkse termijnen. De kosten zijn € 5,- per les per persoon (voor zowel deelnemer als begeleider). Eerst uitproberen? Je kunt je aanmelden voor een proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch via 0299 - 434777. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Schipper: i.schipper@wherelant.nl

Deel deze pagina