KG2.jpg

Kunstgeschiedenis - moderne stijlperiodes

Kunstgeschiedenis

Bekijk en beleef de grote stromingen in de Moderne Kunstgeschiedenis

Veel mensen vragen zich af waarom moderne kunst zo lastig te begrijpen is. Om kunst uit te leggen is het belangrijk om te beginnen bij het begin: wat onderscheidt 'oude' kunst van moderne kunst? Natuurlijk kunnen we door te kijken zien of iets modern is of niet. Zo raak je bekend met de  beeldtaal van moderne stromingen en kunstenaars.

De cursus zal thematisch van opzet zijn, zo is bijvoorbeeld expressionisme of realisme een onderwerp. Dit zijn aanduidingen van stijl en/of intentie die telkens terugkomen in de kunstgeschiedenis. Hoe zien we of een modern werk expressionistisch is of juist realistisch? En wat wordt er bedoeld met expressionistisch?

Wanneer cursisten met vragen komen kan daar altijd op worden ingespeeld en is het mogelijk een onderwerp verder uit te diepen.

In de lessen stelt  de docent veel vragen en is benieuwd naar jullie bevindingen bij het kijken naar kunst.

 

Toelichting van docent Joanne Zegers
In de cursus neem ik je mee langs vele stromingen waarbij ook de cultuurhistorische context wordt uitgelegd. Deze lessen zijn zo ingericht dat we eerst kijken naar een werk en dan pas de kennis inschakelen. Dus veel beeldmateriaal en veel vragen, ook van de cursisten! We doen deze cursus samen.

Deel deze pagina