20240319_155638.jpg

Aquarel schilderen

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
di 17 sep '24 t/m di 10 dec '24 13:30 - 16:00 uur 12 lessen Sharma Peterson Volwassenen 250,00
Wachtlijst

Schilderen met een van de mooiste en uitdagende verfsoorten
Aquarelverf bestaat in de vorm van napjes of tubes van geconcentreerde verf. Om daarmee te gaan schilderen doe je er veel water bij. Dus aquarelverf bestaat in gebruik voornamelijk uit water!

Met zijn transparantie en lichtkracht is aquarel wel een van de mooiste verfsoorten, maar tegelijk ook uitdagend. Het vloeibare karakter van de verf maakt aquarel onvoorspelbaar en eigenzinnig. Vaak droogt aquarel op met fantastische verrassende effecten. Hoe krijg je net genoeg controle over je verf zonder dat de verf zijn mooie speelse eigenschappen verliest?

In elke les krijg je een nieuwe opdracht die geïnspireerd is door een techniek, een voorbeeld van werk van een kunstenaar of kunstbeweging, of een idee vanuit de kunsttheorie. Je kan meerdere lessen aan een opdracht werken en bent ook vrij om je eigen ideeën te realiseren.

Je wordt aangemoedigd om jouw unieke handschrift te ontdekken en vanuit vertrouwen verder te ontwikkelen. Centraal staat de ervaring van schilderen in aquarel - het meemaken van de prachtige interacties tussen water, pigment, papier, en jou verbeelding.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier en exclusief verf en penselen.
Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen.

Deel deze pagina