Botanisch Tekenen 01.jpg

Botanisch tekenen

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
wo 18 sep '24 t/m wo 11 dec '24 10:00 - 12:30 uur 12 lessen Nynke van Zwol Volwassenen 250,00
Volgeboekt

Anders kijken naar de natuur om ons heen

Botanisch tekenen is het heel nauwkeurig weergeven van planten, bijvoorbeeld voor een wetenschappelijk boek of tijdschrift. Met de tekening in de hand moet je een plant in de natuur kunnen identificeren. De verhoudingen en de kleuren moeten kloppen en ook de fijne details zijn van belang.

Stap voor stap neemt de je mee op het pad van het botanisch tekenen, van een enkel blad naar een complexe plant. Het beginpunt is altijd een gedetailleerde potloodtekening. Daarna breng je kleurnuances aan met kleurpotlood of aquarel. Je leert hoe je verschillende structuren en effecten maakt.

Je werkt op basis van echte planten en bloemen die de docent meebrengt. Maar je mag ook uit je eigen tuin materiaal meenemen. Naast planten is er ook ruimte voor dieren. De liefhebber van insecten of kikkers kan aan de slag met fotomateriaal.

Je werkt op klein formaat papier, want je gaat heel nauwkeurig aan de slag. De materialen die je gebruikt, zijn potlood, kleurpotlood en aquarel. Welke soorten je het beste zelf kunt aanschaffen, wordt tijdens de cursus verteld.

De docent begeleidt je op jouw eigen niveau. Je hoeft daarom niet veel tekenervaring te hebben. Maar liefde voor de natuur is een must!

Materiaal
Inclusief diverse papiersoorten. Exclusief verf, penselen en potloden.
Als je geen spullen hebt, kun je in de eerste les gebruikmaken van de materialen die er zijn. De docent adviseert je wat voor jou het meest geschikt is om aan te schaffen.

 

Deel deze pagina