Dans Early Motion_ Fotograaf Kim Doeleman.jpg

Dans Actief

Dans
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
ma 16 sep '24 t/m ma 16 dec '24 18:00 - 19:00 uur 13 lessen Inéz van Heijningen Volwassenen 0
Inschrijven
ma 16 sep '24 t/m ma 16 dec '24 19:30 - 20:30 uur 13 lessen Inéz van Heijningen Volwassenen 0
Inschrijven

Samen dansen is samen genieten

Dans Actief is speciaal voor mensen met parkinson of dementie én hun mantelzorger. Het doel van Dans Actief is (samen) genieten van bewegen op muziek en van de gezelligheid met elkaar; in een vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen. De ervaring is dat bewegen op muziek op een plezierige en gezellige wijze helpt bij het verbeteren van de lichamelijke conditie en het vertrouwen in eigen kunnen versterkt.

Zichtbaar effect
Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op lijf en geest. In een artikel van het NHD over Dans voor Twee (=voorloper Dans Actief) vertellen een deelneemster én de dansdocent over hun ervaringen. Bekijk het artikel hier.

The great beauty of your self
Een choreografie van Marjolein Harms met dansers van Dans Actief van Cultuurhuis Wherelant in een film van Jeannine Kooistra
Onze inzending in het kader van iamdance PD, een project van het World Parkinson Congress in Barcelona (juli 2023)

Praktische informatie Dans Actief
Er is Dans Actief op twee niveaus:

  • Maandagavond van 17.00 tot 18.00 uur: dans vanuit of bij een stoel. Een dansles waarin iedereen mee kan dansen – juist als je beperkingen hebt! Starten met dansen op een stoel, en elke keer, letterlijk of figuurlijk, een stapje verder.
    Plezier in dansen, en met elkaar, staat voorop. We kijken niet naar de beperkingen die de dansers misschien hebben, maar naar wat de dansers wel kunnen. Daarmee gaan we elke week aan de slag. Het belangrijkste is dat we lol hebben en met een geweldig gevoel weer de deur uitgaan.
  • Maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur: actieve groepsdans op basis van de individuele mogelijkheden en wensen.

De lessen zijn het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. Je meld je aan voor de danscursus naar keuze. De kosten worden gefactureerd naar gevolgde lessen, in maandelijkse termijnen. De kosten zijn € 5,- per les per persoon (voor zowel deelnemer als begeleider). Eerst uitproberen? Je kunt je aanmelden voor een proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch via 0299 - 434777. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim Dahlhaus: k.dahlhaus@wherelant.nl

Deel deze pagina