Illustratie-collage

Tekenen / Schilderen

Maak je eigen illustraties!

Je ziet ze steeds meer, die vrolijke, handgemaakte illustraties. In kinderboeken, op affiches en bijvoorbeeld in het Flow Magazine. Ben je nieuwsgierig, houd je van uitdagingen, grenzen verleggen en van gebaande paden af te gaan, kun je om jezelf lachen en wil je jezelf beter leren kennen? 
Ga dan mee met docent Relinde Peters in de wereld van papier. En maak kennis met diverse collagetechnieken en materiaalmogelijkheden en sla wegen in waarin je dingen van jezelf ontdekt, waarvan je niet wist dat je ze in je had.
'Ik kan niet tekenen 'gaat niet op in deze cursus!

De docent laat je zien waar zij haar inspiratie uit haalt; bijvoorbeeld uit kinderboeken (oude én nieuw), prentenboeken, oude filmposters, kindertekeningen en plint-posters (gedichten met prachtige illustraties).
Ook laat ze je ervaren dat je de mooiste kleuren kunt halen uit oude tijdschriften, dat je daar zowel abstract als figuratief mee kan werken, dat je eigen patronen kunt ontwerpen en dat je steeds meer je eigen handschrift kunt vinden. Ook typografie en letters kun je als beeld gebruiken (letterkunst).
Kunstenaars als Matisse, Picasso, Braque, en Kurt Switters zullen de revue passeren en kunststromingen als het surrealisme en het dadaïsme worden onder de loep genomen.

Samen met de docent ga je op zoek naar beelden waar jij blij van wordt, je hart sneller van gaat kloppen en je handen van beginnen te jeuken.  

Materiaal
Deze cursus is inclusief materiaal

 

 

Deel deze pagina