IMG_1232.JPG

Keramiek basis

Beeldhouwen / Boetseren / Keramiek

Met je handen in de klei!

Heb je al lang geen klei meer aangeraakt of heb je nog nooit echt met klei gewerkt? Dan leer je tijdens deze cursus de basistechnieken van het werken met klei. Uitgangspunt voor deze keramieklessen is het kennismaken met diverse technieken met klei en decoratie. Zoals het kneden/opbouwen vanuit een duimpotje, met rolletjes en stukjes klei, het werken met plakken klei, het gebruik van drukmallen en boetseren. Ook eenvoudig decoreren en glazuren komen aan bod.

Elke techniek wordt aangeboden door middel van een opdracht. Behalve voor technische vaardigheden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je creativiteit, het aandachtig leren kijken naar dingen en het zoeken naar je eigen inspiratie bronnen.  

Iedereen werkt individueel en op zijn/haar eigen niveau. 

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief klei, ovenstook & glazuur en exclusief gereedschap. 
Nieuwkomers kunnen in de eerste les gebruik maken van het aanwezige gereedschap. De docent informeert de cursisten over wat zij daarna het beste aan kunnen schaffen.
Er is bij Wherelant voor € 10,- een setje met basisgereedschap te koop. 

Introductiefilmpje basiscursus keramiek
In onderstaand filmpje geeft docent Tineke een impressie van de basiscursus keramiek. De foto's zijn gemaakt tijdens de lessen en tonen technieken die aan bod komen en werk van cursisten.

 

Deel deze pagina