P1050243.JPG

Landschap schilderen

Tekenen / Schilderen

Landschappen in zachte tinten, uitgesproken kleuren, abstract of realistisch

Veel kunstenaars hebben landschappen geschilderd. Holland is zelfs wereldberoemd geworden door zijn landschapsschilderijen. Ook nu zijn er nog steeds veel kunstenaars die landschappen schilderen. Soms heel realistisch, maar ook abstract. Er zijn heel veel mogelijkheden en inspiratiebronnen.

In deze cursus ga je aan de slag met verschillende technieken en in verschillende stijlen. Het hangt van eerdere schilderervaringen af wat je voorkeur heeft.
Je kunt ook meedoen als je nog geen ervaring hebt met tekenen en/of schilderen. Je kunt dan juist verschillende technieken en stijlen uitproberen.

Aspecten zoals perspectief, compositie, kleurgebruik en materiaalgebruik zullen zeker aan de orde komen.
Daarnaast besteed de docent aandacht aan het landschap vanuit verschillende kunststromingen; abstract, Impressionistisch, Expressionistisch, Symbolistisch en Landart. En we kijken ook hoe het landschapschilderen zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Afhankelijk van de weersomstandigheden schilder je  binnen of buiten. Als er buiten geschilderd wordt  wordt er verzameld bij Wherelant. Voor materiaal wordt gezorgd. Wel is het handig als je een stoeltje of krukje meeneemt.
Als je binnen schildert werk je schetsen uit of krijg je een opdracht.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier, tekenmateriaal en verf, maar exclusief penselen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige penselen. 
De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen.

 

Deel deze pagina