IMG-20230217-WA0002.jpg

Schilderen en tekenen: abstract zien

Tekenen / Schilderen

Wat zien we als we om ons heen kijken?

Ons dagelijkse blik op de wereld is anders dan wanneer we naar dingen kijken om ze te tekenen en schilderen.  We zijn erop gericht om dingen te herkennen, groeperen, omschrijven en gebruiken en we weten vaak veel over de objecten rond ons heen.  Vreemd genoeg, al deze kennis staat ons in de weg als we kunst maken.
De teken- en schilderoefeningen die je in deze cursus gaat doen zijn bedoeld om omleidingen te bouwen rond je 'voorkennis'.  Kijkend naar verschillende abstracte aspecten van objecten, je krijgt een verse nieuwe blik op de wereld.  Het doel is om de unieke esthetische aspecten van objecten makkelijker te kunnen waarnemen en ervaren als een bron van inspiratie.  We zullen kijken naar de abstracte elementen waaruit alle schilderijen zijn opgebouwd: compositie, vorm, toon, kleur, ritme, beweging, textuur, kwantiteit, handschrift, contrasten en formaat. Je gaat ontdekken welke van deze elementen het sterkst zijn in jouw werk, zodat je steeds meer richting en focus krijgt - los van of je abstract of realistisch schildert.

De cursus kan voor iedereen een eyeopener zijn, zowel voor beginners als voor ervaren schilders.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier, maar exclusief verf en penselen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen.
De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. 

 

 

Deel deze pagina