schilderen op zondag02.jpg

Schilderen op Zondag

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
zo 22 sep '24 t/m zo 01 dec '24 10:00 - 12:30 uur 6 lessen Ashti Schuit Volwassenen 130,00
Inschrijven

Bloemen, natuur en meer: de natuur centraal!

In deze cursus ga je aan de slag met landschappen, bomen, bloemen en takken, soms ook gecombineerd met een stilleven. Elke week wordt een nieuwe opdracht aangeboden, met een nieuw onderwerp, materiaal of techniek. Daarnaast is het altijd mogelijk om zelf meerdere bijeenkomsten aan een opdracht te werken waar je je verder in wilt verdiepen.

Je werkt meestal aan de hand van voorbeelden. Dat kunnen afbeeldingen zijn van werk van verschillende kunstenaars of je gebruikt je eigen foto’s. Je vertaalt dan iets vanaf een plat vlak (foto, afbeelding) naar een eigen schilderij. Soms nemen we echte takken, bloemen of voorwerpen als uitgangspunt. Je oefent in goed kijken; naar vormen, verhoudingen, kleur en lichtval. Vervolgens leer je een mooie compositie te maken en de juiste kleuren te mengen. Hoe meer je oefent, hoe meer je je eigen handschrift leert kennen.
Je krijgt verschillende materialen aangeboden, waaronder acrylverf, houtskool, pastelkrijt en/of inkt en maakt kennis met verschillende kunstenaars en kunststromingen.

Materiaal
Deze cursus is inclusief verf en papier. Het is wel nodig je eigen kwasten te gebruiken. Voor starters zijn er kwasten aanwezig en de docent zal je adviseren welke kwasten je het beste aan kunt schaffen.

Overige informatie
De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. De docent geeft iedereen op eigen niveau aanwijzingen.
Als je al eerder aan deze cursus hebt meegedaan, dan kun je meedoen met de opdrachten die aangeboden worden, maar ook je eigen voorkeursmateriaal, techniek en/of onderwerp kiezen.

Deel deze pagina