20240209_115927.jpg

Tekenen met pastelkrijt

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
vr 27 sep '24 t/m vr 06 dec '24 10:00 - 12:30 uur 10 lessen Sharma Peterson Volwassenen 210,00
Inschrijven

Stralend en puur pigment op papier
Pastels zijn krijtjes van gekleurd pigmentpoeder waarmee je kunstwerken kan maken met een prachtige matte, fluwelige textuur. De benodigde materialen zijn eenvoudig; pastelkrijt, papier en eventueel een fixeerspray.

Je krijgt eerst een indruk van de mogelijkheden van zachte, harde, pan- en oliepastel, pastel potloden en wateroplosbaar pastel. Met je eigen keuze aan materialen ga je aan de slag met tekenen. Je krijgt demo’s en opdrachten om technieken te leren. Je ziet voorbeelden van hoe kunstenaars pastel hebben gebruikt tijdens verschillende kunstbewegingen. Je kunt ook aan je eigen projecten werken met daarbij advies waar nodig. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Samen met je medecursisten vind je antwoorden op vragen zoals: Hoe krijg ik de effecten die ik wil met mijn materialen? Wat is de invloed van de kleur van het papier waarop ik werk? Hoe creëer ik de illusie van lichtval en ruimtelijkheid? Hoe kan ik kleurtheorie en simultaan kleurcontrast gebruiken om mijn werk nog mooier te maken? Hoe kan ik mijn tekeningen goed beschermen en bewaren?

Plezier in het gebruik van stralende kleurpigmenten is het doel, met daarbij het ontdekken en ontwikkelen van je eigen vaardigheden, tekenhandschrift en creatieve visie!

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier en exclusief pastelkrijt.
De docent informeert je over wat je het beste aan kan schaffen. Als nieuwkomer kan je de eerste les gebruik maken van het aanwezige pastelkrijt.

Deel deze pagina