kleding2.jpg

Upcycle je kleding

Textiel / Vilt / Leer
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
do 19 sep '24 t/m do 24 okt '24 19:30 - 22:00 uur 6 lessen Kim van de Veerdonk Volwassenen 135,00
Inschrijven

Herontdek je oude kledingstukken
Ben jij gek op mode en wil jij je je eigen kledingstukken opnieuw ontdekken en vermaken tot een nieuw draagbaar item? Vanuit duurzaamheid, geld besparen of gewoon om lekker creatief bezig te zijn? Dan is Upcycle je kleding jouw cursus!

Je leert de basisprincipes van upcycling, van kleine aanpassingen tot het volledig transformeren van het item dat je meeneemt. Je krijgt voorbeelden en inspirerend werk van andere ontwerpers te zien. Mode-ontwerper Kim van de Veerdonk leert je verschillende technieken. Van werken met de naaimachine, Japanse borduur- en reparatietechnieken tot divers materialen combineren.

Combineer bijvoorbeeld 2 kledingstukken tot 1 nieuwe. Borduur kralen op die rok die eerst oersaai leek. Een transparante top naai je aan een hoodie, kleurige mouwen aan een jasje. Sokken krijgen ruches of repareer je jeans met de Japanse Boro techniek. Het kan allemaal!

De cursus is voor iedereen; beginners en gevorderden. Je hoeft geen ervaring met naald en draad te hebben.

Materiaal
De cursus is inclusief basismateriaal zoals restjes stof en naaibenodigdheden. Zelf neem je kledingstukken mee die je wilt upcyclen.

Deel deze pagina