nieuwenkamp01.jpg

Weekendworkshop - etsen, tekenen en schilderen

Tekenen / Schilderen Etsen / Druktechnieken
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
za 12 okt '24 t/m zo 13 okt '24 10:00 - 16:00 uur 2 lessen diverse Docenten Volwassenen 120,00
Inschrijven

Werken naar W.O.J. Nieuwenkamp
De kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp (1874-1950) is een lokale beroemdheid. Hij was een begaafd tekenaar, graficus, schilder, reiziger en schrijver en woonde geruime tijd in Edam. Zijn werken zijn onlangs door de Stichting W.O.J. Nieuwenkamp overgedragen aan het Waterlands Archief in Purmerend.

Onder leiding van docenten en kunstenaars Guus Glass, Rob de Heer en Nynke van Zwol duik je in het oeuvre van Nieuwenkamp en laat je je inspireren door zijn stijl, thema’s, kleuren en patronen. Je gaat met verschillende technieken aan de slag; etsen, tekenen en schilderen. Je kunt de verschillende technieken ook heel goed combineren tot één of meerdere mixed media kunstwerken. 
Terwijl je werkt, laten de docenten je prachtige voorbeelden zien van het werk van Nieuwenkamp, maar ook van hun eigen werk dat sterk is beïnvloed door de kunstenaar. Na afloop van de workshop heb je niet alleen een paar bijzondere werken gemaakt, maar weet je ook een heleboel meer over deze plaatselijke held.

Omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat W.O.J. Nieuwenkamp werd geboren, worden er allerlei projecten rond de kunstenaar georganiseerd. Deze weekend-workshop is er daar één van. Met de resultaten van de workshop kun je bovendien meedoen met de Nieuwenkamp-kunstwedstrijd eind oktober in het Waterlands Archief.

De workshop is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met etsen, tekenen of schilderen, want je wordt stap voor stap begeleid.
Let op: deze workshop duurt 3 dagdelen: zaterdag de hele dag (incl lunch) + zondagochtend

Materiaal
De workshop is inclusief lunch op zaterdag en alle materialen. 

Deel deze pagina