IMG_5043.jpg

Workshop - Shibori, textielverftechniek

Textiel / Vilt / Leer
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
za 14 dec '24 t/m za 14 dec '24 13:01 - 16:00 uur 1 lessen Olga de Bie Volwassenen 40,00
Inschrijven

Textielverven volgens de Japanners
Shibori is een eeuwenoude Japanse kunst waarbij stoffen handmatig worden geverfd.
De stof wordt gevouwen, samengebonden of tussen blokken geklemd. Vervolgens wordt de stof in een bad van indigo geverfd. Door het afbinden van de stof dringt de verf op sommige plekken wel door, en op andere plekken niet. Hierdoor ontstaan prachtige patronen en kleureffecten op de stof. Het resultaat is altijd verrassend! Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken van Shibori, waaronder tie-dye.

Houd jij ook van textiel, verven en creatief bezig zijn? Dan is deze workshop vast iets voor jou. Vergeet je dagelijkse beslommeringen, ga lekker met je handen aan het werk en ontdek de mogelijkheden van Shibori. Je gaat zelf aan de slag door lapjes stof af te binden en te verven. Als je wil, kun je een eigen tas of kussenhoes verven met je zelf gecreëerde print.

Materiaal
De workshop is inclusief het gebruik van stoflapjes, verf, fixeer, allerlei houten vormen, latjes, etc om de stof in te binden.
Als je een eigen stof wilt verven dan kan dat. Het gewicht van de stof mag max. 150 gr zijn (zoals bijvoorbeeld een tas 30x40cm),
en de stof moet gewassen zijn zonder wasverzachter.

Deel deze pagina