DSC_0086.JPG

Zilverklei

Edelsmeden / Zilverklei / Sieraden maken

Droom jij ervan om je eigen sieraad te ontwerpen? 

Een sieraad dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past? Of vind je het leuk om met je handen een nieuw ambacht te leren? Dan kun je jouw creatieve ei kwijt in deze cursus. Je leert stap voor stap hoe je met zilverklei eigen sieraden maakt. 

Heb je al ervaring met zilverklei? Ook dan is het een goede gelegenheid om jouw ontwerpen verder te ontwikkelen en te bakken onder begeleiding van goudsmid Mirjam Golverdingen.

Zilverklei is een materiaal afkomstig uit Japan wat bestaat uit échte zilverdeeltje, een organisch bindmiddel en water. Na het bakken bestaat het gemaakte sieraad uit 99,9% zilver. Het unieke aan dit “kneedbare zilver” is dat het in elke gewenste vorm kan worden gemodelleerd. Met behulp van diverse gereedschappen kun je zowel strakke en moderne sieraden maken, als creaties met een mooie en organische vorm, die handmatig ruw gekneed worden.

Tijdens de lessen verken je het materiaal en maak je een sieraad met behulp van diverse technieken. Hoe meer ervaring je hebt, hoe moeilijker je het ontwerp kunt maken. Van oorbellen tot kralen (beads), tot een hanger en een ring, je bent vrij in je keuze van ontwerp. Je wordt gestimuleerd om een eigen ontwerp te bedenken, maar iets van een voorbeeld maken kan natuurlijk ook. Docent Mirjam begeleidt je met enthousiasme in het proces.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief gebruik gereedschap en exclusief materiaal. 
De zilverklei die je gebruikt in de cursus wordt apart met de docent afgerekend. De hoeveelheid klei die je gebruikt is afhankelijk van je ontwerpen.
De kosten per pakje van 10 gram zijn € 28,-. Optioneel kun je ook nog fournituren zoals colliers, stenen en ophang-oogjes aanschaffen bij de docent.

De lessen vinden om de paar weken plaats. Klik op de oranje button 'Inschrijven, voor de exacte data.

 

 

Deel deze pagina